Redactia.ro
Home » Știri » Care sunt, de fapt, cele mai frumoase 5 orașe din Italia pe care le poți vizita indiferent de anotimp

Care sunt, de fapt, cele mai frumoase 5 orașe din Italia pe care le poți vizita indiferent de anotimp

Dacă vă planificați prima călătorie în Italia, este posibil să fiți nehotărât în privința orașelor pe care să le vizitați. Este o decizie dificilă, pe bună dreptate – orașele Italiei oferă un amestec atrăgător de peisaje, situri istorice și antice, muzee și, desigur, o bucătărie și o ambianță excelente. În plus, marile orașe din Italia pot fi ușor de vizitat cu trenul. Iată care sunt, de fapt, cele mai frumoase 5 orașe din Italia pe care le poți vizita indiferent de anotimp.

Care sunt, de fapt, cele mai frumoase 5 orașe din Italia pe care le poți vizita în orice anotimp

Timpul pe care îl aveți la dispoziție în Italia va dicta probabil câte locuri puteți vizita acolo. Mulți călători aleg itinerariul clasic cu Roma, Florența și Veneția, poate cu o excursie secundară prin Toscana. Cu toate acestea, există atât de multe locuri minunate de descoperit în Italia, încât este greu de restrâns orice listă cu „cele mai bune” orașe. Dar trebuie să încercăm! Acestea sunt alegerile noastre pentru cele mai bune zece orașe italiene, fiecare cu propriul său caracter și atracție specială.

Roma

Roma este capitala Italiei și, cel mai probabil, prima ta oprire în țară. Roma oferă o varietate orbitoare de obiective turistice și experiențe. La fiecare pas, veți descoperi monumente antice, biserici medievale și baroce ornamentate, fântâni frumoase, muzee pline de artă și palate renascentiste. Colosseum-ul antic este unul dintre cele mai emblematice situri din lume, iar Roma modernă este un oraș plin de viață și are câteva restaurante și o viață de noapte excelente. Piața Sfântul Petru și Orașul Vatican sunt, de asemenea, ușor de vizitat atunci când vă aflați la Roma.

Veneția

Spre deosebire de orice alt loc din lume, Veneția este un oraș unic construit peste apă, în mijlocul unei lagune. Veneția este unul dintre cele mai frumoase și mai romantice orașe italiene, precum și unul dintre cele mai populare pentru vizitatorii din Italia. Inima Veneției este Piazza San Marco, cu biserica sa magnifică, Bazilica Sfântul Marcu. Există numeroase muzee, palate și biserici care pot fi vizitate, iar plimbarea de-a lungul canalelor din Veneția și rătăcirea în labirintul de străduțe înguste este întotdeauna încântătoare. Veneția se află în nord-estul Italiei și, din punct de vedere istoric, a fost o punte de legătură între Est și Vest – arhitectura sa păstrează o atmosferă bizantină care nu prea se regăsește în altă parte în Italia.

Florența

Florența este unul dintre cele mai importante centre arhitecturale și artistice renascentiste din Italia. Domul și baptisteriul său sunt magnifice, dar aglomerate de turiști, la fel ca și marea piață. Florența are câteva muzee excelente cu multe picturi și sculpturi celebre, inclusiv „David” al lui Michelangelo și „Nașterea lui Venus” al lui Botticelli. Există, de asemenea, palate și grădini ale familiei Medici. Florența se află în regiunea Toscana și este poarta de acces pentru explorarea orașelor mai mici și a zonei rurale din Toscana.

Milano

Milano, unul dintre cele mai bogate orașe din Europa, este cunoscut pentru magazinele, galeriile și restaurantele elegante și are un ritm de viață mai rapid decât majoritatea orașelor italiene. De asemenea, are un bogat patrimoniu artistic și cultural. Domul său gotic Duomo, cu frumoasa sa fațadă de marmură, este magnific. Tabloul lui Da Vinci cu Cina cea de Taină este una dintre atracțiile de top ale orașului Milano, iar La Scala este unul dintre cele mai faimoase teatre de operă din lume.

Napoli

Napoli este unul dintre cele mai vibrante orașe din Italia. Se află pe coasta de la sud de Roma și este cel mai important oraș din sudul Italiei. Napoli păstrează o mare parte din caracterul său baroc și este un punct de plecare pentru excursii la Pompei, Herculaneum și Coasta Amalfi. Deține multe comori istorice și artistice și este renumit pentru pizza și deserturile sale!

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: