Redactia.ro
Home » Știri » Care sunt florile primăverii ce aduc noroc și prosperitate. Unde ar trebui să fie ținute

Care sunt florile primăverii ce aduc noroc și prosperitate. Unde ar trebui să fie ținute

GALERIE FOTO (2)

Care sunt florile de primăvară care îți aduc noroc dacă le ții în casă. Au înflorit în toată țara, culorile lor minunate încântă privirile oamenilor, iar parfumul lor deosebit emană o liniște sufletească deplină.  Una dintre plantele care nu trebuie să lipsească din casele românilor este narcisa. Specialiștii susțin că această floare frumos mirositoare este asociată cu bunătatea, prosperitatea și norocul.

Ce simbolizează Narcisa

Narcisa simbolizează începutul unui nou ciclu, a unor etape din viață, ideea de înnoire dar și de renaștere. În unele zone, narcisele sunt văzute ca simboluri ale norocului dacă acestea sunt ținute în locuințe. Totodată, narcisa este considerată ca o floare a prieteniei, a respectului, dar și a timidității.

Deși sunt crescute în toate regiunile României, există și câteva locuri unde aceste plante sunt protejate de lege. Cei care îndrăznesc să le rupă sau să le atingă, riscă să ia amenzi usturătoare. Unele dintre cele mai cunoscute zone în care aceste flori sunt protejate sunt în poiana Dumbrava Vadului, unde există și un festival în luna mai, o altă poiană este în județul Alba, dar și în munții Harghita există câteva locuri unde se pot admira aceste flori minunate.

Ce altă floare aduce noroc și prosperitate în casă

Primăvara aduce în locuințe o altă floare minunată, Frezia, care nu doar încântă privirile, ci și împrăștie în încăperi un parfum dulce și unic, ce te poartă pe aripi de visare. Această floare fragilă poartă în sine un mesaj puternic, o învăluie într-o aură de sensibilitate și încredere. Se spune că cei care aleg să aibă frezii în casă sunt încurajați să ofere tot ce au mai bun în fiecare pas al vieții lor.

De-a lungul timpului, freziile au căpătat o reputație de aducătoare de binecuvântări și de vindecătoare a stresului și a stării de spirit. Parfumul lor subtil și prezența lor delicată în încăperi aduc o atmosferă de liniște și echilibru. Freziile sunt adesea considerate floarea misterului, cufundându-ne într-un univers de enigme și subtilități.

Simbol al încrederii, prieteniei și inocenței, freziile sunt frecvent asociate cu miresele și căsătoria. Încă din epoca victoriană, ele reprezentau încrederea și devotamentul dintre partenerii de viață, fiind prezente în buchetele de flori și aranjamentele florale, ca un omagiu adus legăturii dintre doi oameni care aleg să meargă împreună pe drumul vieții.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: