Redactia.ro
Home » Știri » Care sunt românii care vor primi o mărire de salariu. S-a promulgat o nouă lege, cine sunt norocoșii

Care sunt românii care vor primi o mărire de salariu. S-a promulgat o nouă lege, cine sunt norocoșii

O categorie de români vor avea parte de o mărire de salariu pe lângă creșterea salariului minim! A fost promulgată o nouă lege care prevede majorări salariale obligatorii pentru anumite categorii de bugetari. Despre ce e vorba?

Românii care vor primi salarii mărite

Vești bune pentru o categorie de români! Vor primi o mărire de salariu pe lângă creşterea salariului minim. Începând din iulie, mai multe categorii de angajați din sectorul public vor beneficia de creșteri salariale, în conformitate cu promisiunile făcute de guvernanți. De precizat că majorările salariale nu vizează creșterea salariului minim, ci este destinată unor sectoare specifice ale celor care lucrează la stat.

Care sunt beneficiarii:

  • profesorii: vor primi o majorare de 8%;
  • doctorii și personalul medical auxiliar: vor beneficia de o creștere de 10%;
  • angajații din administrațiile locale: vor primi o creștere de 5%;
  • angajaţii de la Oficiul Național al Registrului Comerțului (ONRC) și Registrul Comerțului: majorare de 5%.

Ce surprize a mai pregătit Guvernul

În plus, anumiți funcționari publici din diverse localități vor beneficia de o creștere salarială de 5%. Angajații din domeniile culturale și din diplomație, inclusiv cei din cadrul Oficiului Național al Registrului Comerțului și oficiile Registrului Comerțului de pe lângă tribunale, sunt de asemenea în vizor pentru majorări salariale.

Guvernul are și alte surprize în paralel cu aceste majorări salariale! Intenționează să reducă anumite sporuri pentru angajații din sectorul public care nu sunt implicați în atragerea fondurilor europene. Aceste reduceri ar putea duce la o scădere a veniturilor cu până la 50% pentru unii angajați. Ministerul Finanțelor urmează să prezinte premierului o listă cu angajații care beneficiază de sporuri, iar prim-ministrul va decide cine va continua să primească aceste sporuri.

Anunțul lui Ciolacu

Cheltuielile de personal au crescut semnificativ în primele patru luni ale anului 2024, ajungând la peste 50 de miliarde de lei, cu aproape 21% mai mult față de aceeași perioadă a anului trecut. Guvernul a anunțat, de asemenea, intenția de a reduce sporurile nemeritate și de a diminua veniturile angajaților din sectorul public care nu atrag fonduri europene.

Premierul Marcel Ciolacu a declarat că guvernul va reduce sporurile acordate angajaților din sectorul public care nu aduc bani europeni sau au proiecte blocate. În acest context, anumite categorii de funcționari ar putea pierde până la 50% din salarii. Ministerul Finanțelor trebuie să prezinte premierului lista celor care beneficiază de sporuri nemeritate, iar acesta va decide cine va pierde aceste venituri.

Sporul acordat în luna martie 2024 a reprezentat pentru unii aleși locali o majorare a salariului cu 50%. Aceasta înseamnă că primarul Capitalei primește un supliment de 6000 de lei la salariu, în timp ce un primar de comună beneficiază de aproximativ 3000 de lei în plus.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: