Redactia.ro
Home » Știri » Care sunt valorile normale ale tensiunii arteriale în funcție de vârstă

Care sunt valorile normale ale tensiunii arteriale în funcție de vârstă

GALERIE FOTO (2) tensiune arteriala

Din ce în ce mai multe persoane se confruntă cu probleme de sănătate care au la bază hipertensiunea. Stilul de viață dezordonat, mâncarea nesănătoasă, stresul excesiv, toate sunt elemente care contribuie la creșterea valorii normale a tensiunii. Iată cum poți măsura corect tensiunea pentru a o ține sub supraveghere.

Care sunt valorile normale ale tensiunii arteriale în funcție de vârstă

Tensiunea arterială este influențată de activitățile noastre zilnice, starea de sănătate, stilul de viață și vârsta. Ea reprezintă o măsură a ciclului cardiac și poate fi măsurată cu precizie utilizând aparate cu mercur (rar folosite) sau tensiometre electronice, care sunt preferate pentru timpul scurt de utilizare.

tabel valori tensiune
Valorile normale ale tensiunii în funcție de vârstă

Clasificarea valorilor normale ale tensiunii arteriale depinde de vârsta persoanei căreia i se măsoară tensiunea. Pentru măsurarea corectă a tensiunii arteriale cu un tensiometru electronic, trebuie să se obțină valori cuprinse între 90 și 120 pentru presiunea sistolică și între 60 și 80 pentru presiunea diastolică. Atunci când vorbim despre tensiunea copiilor, valorile înregistrate vor fi mai mici decât cele menționate anterior. Concret, valorile presiunii sistolice pot fi cuprinse între 70 și 140, în timp ce presiunea diastolică se poate încadra între 50 și 80.

În rândul adulților tensiunea variază în jurul valorii de 120/80 mm Hg. Tot ceea ce depășește 140/90 mm Hg poate fi un semnal al hipertensiunii arteriale, iar supravegherea medicului va fi necesară pentru că hipertensiunea poate provoca grave probleme de sănătate pe termen lung.

Tensiunea arterială a celor aflați la vârsta a treia este, în general mai mare de 120/80 mm Hg, însă nici în cazul lor aceasta nu ar trebui să depășească 140/90 mm Hg. Conform studiilor medicale, persoanele de sex masculin și trecute de prima tinerețe sunt cele mai predispuse să înregistreze valori mai mari decât cele obișnuite alte tensiunii arteriale.

De ce trebuie să țineți cont înainte de vă măsura tensiunea arterială

Valorile indicate de tensiometru pot fi eronate dacă nu sunt respectate cu strictețe anumite condiții. Iată care sunt factorii de care trebuie să țineți cont înainte de a vă măsura tensiunea arterială.

  1. Evitați cafeaua , fumatul sau alte stimulente cu 30 de minute înainte de măsurarea tensiunii arteriale
  2. Goliți vezica urinară înainte de măsurarea tensiunii arteriale
  3. Așteptați cel putin 30 de minute după masă
  4. Găsiți un spațiu liniștit
  5. Evitați conversațiile, telefonul sau televizorul în timpul măsurătorii
  6. Dacă urmați un tratament pentru hipertensiune atunci este indicată măsurarea tensiunii înainte de a lua medicația prescrisă
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: