Redactia.ro
Home » Stil de viață » Inedit » Cariera de fotbalist a lui Marica

Cariera de fotbalist a lui Marica

Nu exista roman pasionat de fotbal care sa nu fi auzit de Ciprian Marica, un nume sonor in lumea fotbalului romanesc. Fiind un fost fotbalist cu o cariera impresionanta, credem noi, ne-am decis ca in randurile urmatoare sa discutam despre cariera de fotbalist a lui Marica.

Daca iti doresti sa iti amintesti de vremurile mai bune ale fotbalului romanesc ori pur si simplu iti propui sa descoperi mai multe detalii interesante despre cariera lui Ciprian Marica, articolul nostru iti va oferi toate informatiile de care ai nevoie.

Inceputurile carierei lui Marica

Ciprian Andrei Marica s-a lansat in lumea fotbalului la Dinamo Bucuresti. Debutul nu a fost unul fericit, din cauza infrangerii suferite impotriva echipei FC National. Meciul a avut loc la 4 mai 2002, iar rezultatul final a fost 1 – 0 pentru adversari.

In ciuda debutului marcat de infrangere, Ciprian Marica a primit mai multe sanse asa ca prindea tot mai des prima echipa.

In sezonul 2002-2003, Ciprian Marica a jucat 11 partide. A marcat un singur gol, insa era vazut ca pe un tanar foarte talentat, asa ca a beneficiat de toata increderea necesara pentru a se face remarcat.

De asemenea, in sezonul de debut a castigat si primul sau titlu cu Dinamo. Pe al doilea urma sa il castige in 2004. Pe lista de realizari, Marica si-a trecut si doua Cupe ale Romaniei, castigate tot cu Dinamo in 2003 si 2004.

Transferul la Sahtior Donetk

Dupa debutul in Europa, realizat in meciul de Cupa UEFA impotriva Sahtior Donetk, Ciprian Marica l-a impresionat pe Mircea Lucescu. Acesta din urma decide sa il transfere in Ucraina, acolo unde Ciprian Marica a avut cele mai multe realizari.

In 23 de aparitii la Dinamo, Ciprian Marica a marcat 4 goluri, insa Mircea Lucescu a vazut in el potentialul si nu a gresit deloc.

Pentru Sahtior, Ciprian a jucat 73 de meciuri si a marcat 16 goluri. Nu i-a fost deloc dificil sa castige un loc in primul 11. In primul sezon acesta a reusit sa marcheze de 4 ori, jucand 13 meciuri.

Debutul in Liga Campionilor a avut loc in sezonul 2004-2005. Chiar daca nu a reusit sa marcheze, Marica a fost titular in 5 partide.

In Ucraina, a obtinut doua titluri cu echipa de club, cu care a participat adesea si in cupele europene, inclusiv in Cupa UEFA, acolo unde in grupe a intalnit echipe precum Rapid Bucuresti, PAOK, Rennes si VFB Stuttgart.

Sezonul 2006-2007 este unul de referinta pentru Ciprian, acesta reusind sa marcheze 4 goluri in Liga Campionilor. Cu toate acestea, echipa sa a fost eliminata din competitia principala, fiind trimisa in primavara UEFA, unde de asemenea a fost eliminata de FC Sevilla.

Nemtii l-au remarcat pe roman, asa ca in 2007 urma sa il transfere.

Evolutia lui Marica in Germania

Dupa cei 3 ani petrecuti de Marica in Ucraina, jucatorul roman a prins un transfer in Germania, fiind achizitionat de Stuttgart. Interes pentru jucatorul roman a existat si in randul echipelor engleze Derby County si Manchester City.

8 milioane de euro au platit nemtii pentru Ciprian Marica ceea ce, la vremea respectiva, era o suma considerabila. De asemenea, era un record pentru clubul german, fiind cea mai mare suma de transfer suportata de club.

Debutul in Bundesliga a avut loc pe 12 august 2007, intr-un meci cu Schalke 04 incheiat la egalitate, scor 2-2. 28 de meciuri a jucat Marica in primul sezon. A inscris 2 goluri in campionat si unul in UEFA Champions League.

Trebuie sa fim sinceri si sa recunoastem ca primul sezon nu a fost foarte bun, motiv pentru care nu a mai prins prea multe minute. Cu toate acestea, venirea noului antrenor, Markus Babbel, a fost benefica pentru Ciprian. A prins iar prima echipa, insa din nou fara a impresiona.

Venirea lui Christian Gross a fost insa momentul cheie in cariera lui Marica. Marcand 4 goluri in trei meciuri, Ciprian Marica a demonstrat ca nu trebuie sa fie uitat pe banca, lucru care urma sa se intample, totusi, sezonul urmator.

93 de partide a jucat pentru Stuttgart, pentru care a marcat 19 goluri.

In 2011, Ciprian Marica ajungea la Schalke 04, fiind liber de contract. Ramas in Germania, Ciprian joaca 34 meciuri pentru Schalke si marcheaza 5 goluri.

Marica la Getafe si Konyaspor

Dupa lunga perioada petrecuta in Germania, Marica a semnat cu Getafe FC acolo unde a jucat 27 meciuri, marcand 6 goluri.

In 2014, Marica este transferat de Konyaspor, insa nu a reusit sa joace decat 7 meciuri din ncauza accidentarilor.

Finalul de cariera l-a surprins la FCSB, acolo unde a jucat tot doar 7 partide. Accidentarile i-au cauzat in continuare probleme, asa ca a decis sa se retraga.

Marica la nationala Romaniei

Pentru echipa mare a Romaniei, Ciprian Marica a bifat 71 de partide, marcand 25 de goluri. A fost un om de baza pentru nationala tarii noastre, aducandu-ne victoria in multe momente cheie.

De asemenea, Ciprian Marica a bifat prezente si la echipele de tineret, incepand cu U17 pana la U21.

Alaturi de Romania, Ciprian Marica a participat la Campionatul European din 2008, fara a intra insa pe teren.

Ciprian Marica in prezent

Fostul atacant a preluat clubul Farul Constanta in 2018, fiind o mutare cheie pentru brandul care urma apoi sa fie achizitionat de catre Gheorghe Hagi,

In prezent, Ciprian Marica activeaza ca specialist in diferite emisiuni sportive si totodata colaboreaza cu diferite branduri pe care le promoveaza. Betano este una dintre companiile cu care Ciprian Marica si-a asociat imaginea, asa ca daca ai fost fan al acestui jucator iar aceasta casa de pariuri este in topul preferintelor tale, aici gasesti un bonus fara depunere la Betano pe care merita sa il ai in vedere.

Acesta a fost articolul nostru despre cariera lui Ciprian Marica. Interesant jucator, nu-i asa?

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini