Redactia.ro
Home » Știri » Carrefour retrage 12 tone de portocale. Clienții care au cumpărat acest fruct sunt rugați să le returneze

Carrefour retrage 12 tone de portocale. Clienții care au cumpărat acest fruct sunt rugați să le returneze

GALERIE FOTO (2) Carrefour retrage 12 tone de portocale

Carrefour retrage 12 tone de portocale. Aproximativ 12 tone de portocale cu reziduuri de pesticide peste limita admisă au fost restrase de la vânzare de Carrefour. Furnizorul Andros Stil SRL a menționat eronat pe eticheta produselor ca fiind din Grecia deși portocalele proveneau din Egipt.

Carrefour retrage 12 tone de portocale. Clienții care au cumpărat acest fruct sunt rugați să le returneze

Reprezentanții magazinului Carrefour a anunțat că retrage de la comercializare peste 12 tone de portocale cu reziduuri de pesticide peste limita admisă. Acestea sunt distribuite de furnizorul Andros Stil SRL.

Pe site-ul Autorității a fost postată o atenționase de rechemare produse neconforme promită din partea Carrefour România. Astfel, clienții care au cumpărat acest produs sunt rugați să aducă fructele la magazin. „Vă informăm că urmare a notificării primite din partea furnizorului Andros Stil SRL, Carrefour România SA a iniţiat retragerea de la comercializare şi rechemarea de la clienţi a articolului menţionat mai jos. Motivul rechemării: depăşire a valorilor admise de reziduuri de pesticide (Lambda-Cyhalothrin, Chlorpirifos)”, se arată în anunţ.

„Se recomandă persoanelor care deţin produse din lotul descris, comercializate în perioada 23.12.2021- 05.01.2022, să nu le consume, ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Ne cerem scuze pentru inconvenienţele create! Pentru informaţii suplimentare, puteţi contacta Carrefour România S.A.: clienti@carrefour.com”, se menţionează în postarea în care se regăsesc toate magazinele care au vândut portocalele neconforme.

ANSVSA anchetează o posibilă fraudă

Vicepreședintele ANSVSA, Mihai Ponea, a declarat că în această situație există suspiciunea de fraudă, iar dacă se va descoperi acest lucru, vor fi informate organele abilitate. „Dintr-un lot de 20 de tone de portocale au fost vândute 12,4 tone către un depozit şi diferenţa către alte două judeţe, Dâmboviţa şi Ilfov, iar aceste 12,4 tone s-au dus la Carrefour. Cei de la depozitul care a făcut distribuţia către supermarketuri spun că din eroare umană, când s-a făcut sortarea, deşi ele erau în cutii de Egipt, le-au schimbat în cutii de Grecia şi cu etichete de Grecia”, a spus aceasta.Conform acesteia, reprezentanții retailer-ului au pus la raft portocalele ca fiind din Grecia, deși ele erau din Egipt. Se pare că s-a produs o eroare și au încurcat etichetele.

„Ele sunt de origine Egipt, dar s-au pus la raft cu origine Grecia şi acum şi-au dat seama că a fost o eroare umană! Eu suspicionez că este cu intenţie flagrantă de a schimba originea. Susţin că este o suspiciune de fraudă. Ancheta este încă în derulare.Nu tolerăm astfel de practici frauduloase care pun în pericol sănătatea publică şi dezinformează consumatorii„, a declarat vicepreşedintele ANSVSA

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: