Redactia.ro
Home » Știri » Cât a ajuns să coste o felie de pâine cu untură. „Mâncarea săracului” nu mai e ce a fost odată

Cât a ajuns să coste o felie de pâine cu untură. „Mâncarea săracului” nu mai e ce a fost odată

Cât a ajuns să coste o felie de pâine cu untură. „Mâncarea săracului” nu mai e ce a fost odată

Iată cât a ajuns să coste o felie de pâine cu untură. „Mâncarea săracului”, aşa cum se numeşte pâinea cu untură, nu mai e ce a fost odată.

Cât a ajuns să coste o felie de pâine cu untură. „Mâncarea săracului” nu mai e ce a fost odată

Un turist din Cluj a povestit că a plătit foarte mulţi bani, recent, când şi-a cumpărat o felie de pâine cu untură de porc într-un restaurant. „Mâncarea săracului” e un preparat care conține unsoare și ceapă, apărut după Revoluție și devenit cunoscut, mai ales pentru că era ieftin.

Adesea, aceasta era mâncarea studenţilor, fiind simplu de preparat, dar şi ieftină. Dacă în urmă cu doi ani, o felie de pâine cu untură costa doar doi lei la cantină, acum situația s-a schimbat.

În Cluj Napoca, cel puțin, oraș care a devenit unul dintre cele mai scumpe din România, „Mâncarea săracului” costă 20 de lei, potrivit cancan.ro. Așadar, comparativ cu ultimii ani, prețul alimentului mai sus menționat a ajuns să fie de 10 ori mai mare.

Unul dintre motivele pentru care restaurantele cer sume atât de mari ar fi acela că până și untura, un aliment care era atât de ieftin, s-a scumpit mult.

Potrivit site-urilor de specialitate, un kilogram de slănină costă, în martie 2023, între 25 și 30 de lei. Dacă este proaspătă, poate costa chiar și 40 de lei.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: