Redactia.ro
Home » Știri » Cât a ajuns să coste o porție de sarmale de post la un târg din Capitală? Prețul i-a surprins pe mulți

Cât a ajuns să coste o porție de sarmale de post la un târg din Capitală? Prețul i-a surprins pe mulți

Durata de păstrare a sarmalelor în frigider și riscul consumului după expirare. Toate gospodinele trebuie să știe

În mijlocul postului cel mai aspru din an, târgurile culinare au apărut cu preparate tentante, cum ar fi sarmalele de post, pilaful și fasolea. Cu toate acestea, ispitele dulci sunt la fel de numeroase și variate: de la borș de pește, la fripturi la grătar în stil american, toate au atras pe cei din București care au ieșit din case în weekend pentru a se bucura de ceva delicios.

Cât a ajuns să coste o porție de sarmale de post

Deşi se află în plin postul cel mai aspru din an, românii nu pot rezista tentației de a mânca sarmale, chiar și cele de post. În cadrul acestui târg din Capitală, o porție formată din cinci sarmale umplute cu ciuperci și orez costă 25 de lei. De asemenea, și alte preparate de post au fost la fel de căutate și apreciate.

Vizitatorii târgului își fac deja planuri pentru weekendul viitor, când va fi dezlegare la pește. Gândurile le sunt deja îndreptate spre o rețetă tradițională dobrogeană, care le-a stârnit pofta de mâncare.

Comerciant: Cu zeamă de varză, apă expres pentru borş de peşte. Avem un puţ doar de ciorbă de peşte şi zarzavat mult, cât ţine.
20 de lei costă o porţie. Mai ieftini sunt crapul şi păstrăvul pe grătar 15 lei.
Cine a mâncat de dulce, a avut de unde alege.
Femeie: Am cumpărat sarmale şi ciolan!
Reporter: De post sarmalele?
Femeie: Nu. Sunt de dulce!

Recomandările nutriționiștilor au fost ignorate în favoarea unui preparat la grătar, similar celor prezentate în filmele americane, care a devenit vedeta evenimentului.

ComerciantCăldura vine direct de aici. Este un pat deja pe care punem lemne şi dă acea aromă afumată, uşor afumată. O zi de gătit poate să dureze şi 20 de ore. Cu cât e mai mare bucata, cu atât durează mai mult. 

În timpul perioadelor de post, mâncarea gătită este preferată de români, urmată de salatele de crudități și de fructe. Indiferent dacă ținem sau nu post, nutriționiștii recomandă să mâncăm în mod echilibrat și să luăm pauze de 3-5 ore între mese, astfel încât organismul să aibă timp suficient pentru a digera corect alimentele.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: