Redactia.ro
Home » Monden » Cât câștigă polițistul Marian Godină după ce a intrat în concediu de creștere a copilului: „Stau acasă și pentru bani”

Cât câștigă polițistul Marian Godină după ce a intrat în concediu de creștere a copilului: „Stau acasă și pentru bani”

GALERIE FOTO (4) Cine este și cum arată soția lui Marian Godină

Polițistul Marian Godină a devenit tătic de fetiță în luna iulie a anului trecut. Deși femeile sunt, în majoritate, cele care intră în concediu de creștere a copilului, acesta a decis să își suspende contractul de muncă pentru a sta acasă și a avea grijă de fiica sa, Maria.

Godină a recunoscut că a intrat în concediu de creștere a copilului, și nu soția sa, Georgiana, pentru că era mai avantajos din punct de vedere financiar pentru familia lui.

Marian Godină, criticat pentru decizia sa

Hotărârea lui Godină a fost întâmpinată cu multe critici în spațiul social-media.

„Consider total greșit ca într-o societate precum cea a noastră, în care discriminarea de orice fel se află încă la cote ridicate, o persoană publică, așa cum este Dan Bucura, să afirme pe pagina sa publică, în mai multe rânduri, că e imoral și incorect ca un bărbat să își ia concediu de creștere a copilului”, a spus Marian Godină.

Marian Godină a declarat la o emisiune de radio că a ales să intre în concediu de creștere a copilului din considerente financiare. „Nu iau 100 de milioane pe lună, dar n-am ascuns că stau acasă și din criterii financiare. Am făcut niște calcule și am stabili cu șoția că este mai avantajos, atât financiar, dar mai ales pentru sufletul meu. La poliție am luni când iau 5000 de lei și alte luni în care nu iau. Atât îmi intră mie pe card”.

Indemnizația de creștere a copilului reprezintă 85% din venit

Concediul de creștere a copilului se acordă pe o perioadă de maximum doi ani de la nașterea copilului sau pe o perioadă de trei ani, în cazul copiilor încadrați cu grad de handicap. De acest concediu poate beneficia oricare dintre părinții copilului. Pentru perioada în care stă acasă cu copilul, părintele primește 85 la sută din veniturile obținute în 12 luni din ultimele 24 de luni anterioare nașterii copilului.

Recent, legislația s-a schimbat. O ordonanță de urgență stabilește obligația ca ”părintele care nu se află în concediu” să intre în concediu de creștere a copilului vreme de două luni, până când copilul împlinește 2 ani. Dacă refuză, plata indemnizației se va scurta cu două luni.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: