Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă, de fapt o centrală termică pe lemne în comparație cu una pe gaz

Cât costă, de fapt o centrală termică pe lemne în comparație cu una pe gaz

Arderea lemnului este considerată cea mai rentabilă metodă de încălzire în comparație cu gazul, petrolul și electricitatea. În mod ideal, temperatura din locuința dvs. în timpul iernii ar trebui să fie cuprinsă între 20°C și 24°C – și să nu scadă sub 16°C pentru dormitoare. Dar menținerea căldurii costă mult. Cât costă, de fapt o centrală termică pe lemne în comparație cu una pe gaz?

Centrală termică pe lemne sau centrală pe gaz?

Aproximativ o treime din energia furnizată în casele noastre este utilizată în întregime pentru încălzirea spațiilor. Prin urmare, este logic să vă reduceți factura de încălzire dacă puteți. Site-ul salamanderstoves.coma calculat tarifele percepute pentru diferite moduri de încălzire a locuinței dumneavoastră.
Rezultatele acestei analize comparative a încălzirii arată că cea mai ieftină sursă de încălzire regenerabilă este de departe arderea lemnului.
Cea mai ieftină formă de încălzire este arderea lemnului, mai ales atunci când primiți lemn de foc gratuit. Lemnul este una dintre puținele opțiuni durabile de încălzire a locuinței neutre din punct de vedere al emisiilor de carbon. Cu toate acestea, pentru a obține cea mai mare cantitate de căldură, trebuie să fie ars la cald și într-un focar special conceput.

Arderea lemnului, cea mai rentabilă metodă de încălzire

Arderea lemnului își recapătă rapid popularitatea și, indiferent de care este sursa dvs. principală de încălzire, aceasta poate fi o alegere bună de încălzire alternativă pentru casa dvs. Lemnele de foc sunt economice și ușor de găsit în majoritatea zonelor. Acestea fiind spuse, dotarea casei dvs. cu o sobă sau un șemineu pe lemne necesită o mică investiție, dar, în general, puteți recupera aceste costuri în câteva sezoane de încălzire.

Opțiuni de încălzire cu lemn

Principalele opțiuni atunci când vine vorba de arderea lemnului pentru încălzirea locuinței sunt: o sobă sau un șemineu tradițional cu lemne, o sobă pe peleți care poate arde peleți de lemn sau alți combustibili, sau un cuptor pe lemne. Sobele de gătit pe lemne sunt, de asemenea, din ce în ce mai populare în casele moderne datorită funcționalității lor duble.
Având în vedere că viziunea este o sursă alternativă de căldură pe termen lung, acordați-vă timp pentru a lua în considerare beneficiile și constrângerile fiecărui tip de încălzire înainte de a cumpăra un aparat pe lemne. De asemenea, este înțelept să luați în considerare costurile de funcționare și de întreținere implicate de încălzirea cu lemne.

Cât costă, de fapt o centrală termică pe lemne în comparație cu una pe gaz

Prețurile pentru o centrală termică pe lemne variază, începând de la 4.500 de lei, dar pot ajunge până la aproximativ 18.000 de lei, potrivit magazinelor online specializate, scrie impact.ro. Dacă vorbim de prețul unei centrale termice pe gaz, acesta pornește de la aproximativ 2.500 de lei și poate ajunge până la 46.000 de lei.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: