Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă în 2024 ceasul Rolex purtat de Nicolae Ceaușescu în ziua în care a murit. Nu existau multe modele la fel în acea perioadă

Cât costă în 2024 ceasul Rolex purtat de Nicolae Ceaușescu în ziua în care a murit. Nu existau multe modele la fel în acea perioadă

Ceasul Rolex al lui Nicolae Ceaușescu se află în custodia Băncii Naționale.

Pe data de 25 decembrie 1989, România a asistat la un moment istoric care a schimbat cursul țării: execuția fostului dictator Nicolae Ceaușescu și a soției sale, Elena. În ziua tragică a execuției, Nicolae Ceaușescu purta un ceas Rolex extrem de valoros, un simbol al opulenței în contrast evident cu realitatea sumbră a României comuniste.

Nicolae Ceaușescu purta obiecte extrem de scumpe

Ceasul în cauză, un Rolex Oyster Perpetual Day-Date din aur, era un model de lux și unul dintre cele mai râvnite accesorii ale vremii. Lansat pentru prima dată în 1956, modelul Day-Date a fost primul ceas de mână impermeabil care indica și ziua săptămânii scrisă complet. În acele vremuri, un astfel de ceas nu era doar un instrument de măsurare a timpului, ci și un simbol al statutului social.

Conform rapoartelor de la acea vreme, ceasul a fost confiscat de procuratură imediat după execuție. Detaliile încărcate de istorie, precum faptul că Ceaușescu a verificat ora pe ceasul său în timpul procesului, adaugă o notă de dramatism întregii povești. Deși a existat speculația că ceasul ar putea avea integrat un sistem de emisie-recepție, aceasta nu a fost niciodată confirmată.

Cât valorează ceasul lui Nicolae Ceaușescu

Astăzi, valoarea unui Rolex Oyster Perpetual Day-Date poate depăși 30.000 de euro, însă valoarea istorică a ceasului purtat de Ceaușescu este practic inestimabilă. Din păcate, după confiscare, traseul ceasului a devenit neclar. A fost predat Băncii Naționale a României în 1992, împreună cu alte obiecte personale ale soților Ceaușescu, pentru expertizare. Totuși, rezultatele acestei expertize și locația actuală a ceasului rămân necunoscute, alimentând speculațiile și interesul colecționarilor.

În ziua fatidică și Elena Ceaușescu purta la mână o brățară scumpă de aur, gravată cu numele și data de naștere a ei. Se pare că bijuteria i-a fost dăruită de Nicolae Ceaușescu cu doar câteva luni înainte de deces. În momentul execuției, aceasta purta un palton, creație Yves Saint Laurent, care costa cât o Dacie 1300.

Peste ani, multe obiecte personale ale familiei Ceaușescu au fost scoase la licitație, atrăgând atenția publicului și a colecționarilor. De la articole vestimentare de lux până la documente și obiecte de artă, fiecare dintre acestea spune o poveste a puterii și decăderii. Ceasul Rolex al lui Nicolae Ceaușescu, însă, rămâne una dintre cele mai captivante și enigmatice relicve ale acelei ere, un simbol al timpurilor tumultuoase care au marcat sfârșitul comunismului în România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: