Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă kilogramul de pepeni de Dabuleni. Fructele au apărut în piețele de din București

Cât costă kilogramul de pepeni de Dabuleni. Fructele au apărut în piețele de din București

A început sezonul pepenilor de Dăbuleni, iar primii au ajuns deja în piețele din Capitală. Renumiți pentru gustul lor dulce și zemos, pepenii de Dăbuleni sunt un adevărat deliciu pentru mulți români. Însă, în acest an, prețul lor este mai ridicat decât în sezonul trecut, o veste care i-a surprins pe mulți cumpărători.

Cât costă un kilogram de pepene de Dăbuleni

Pepenii de Dăbuleni sunt cunoscuți pentru aroma lor deosebită și textura suculentă, fiind preferați de mulți consumatori. Anul acesta, prima recoltă de pepeni a fost gata cu două săptămâni mai devreme decât de obicei, în ciuda secetei. Producătorii din Dăbuleni au fost primii care au adus marfa în piețele din București, începând cu ora 6 dimineața.

Florin și Lorena, primii producători din Dăbuleni care au adus pepenii în Capitală, au menționat că prețul este mai mare decât în 2023. În en gross, prețul pepenilor este de 4 lei/kg, însă la tarabă prețul poate crește semnificativ. Un kilogram de pepene poate ajunge chiar și la 35 de lei, un preț considerabil pentru mulți români.

Trebuie să vindem pepenii în termen de trei zile pentru a evita stricarea lor. Folosim soluții doar pentru prevenirea alterării, dar doar în cantități necesare. Pepenii noștri sunt crescuți cu îngrășământ proaspăt, iar cei care doresc să savureze un pepene autentic de Dăbuleni trebuie să scoată din buzunar în jur de 35 de lei per kilogram„, a explicat unul dintre producători.

De ce sunt pepenii de Dăbuleni mai scumpi

Prețul ridicat al pepenilor de Dăbuleni din acest an poate fi atribuit mai multor factori. În primul rând, condițiile meteorologice au fost provocatoare, seceta afectând culturile și reducând cantitatea recoltei. De asemenea, costurile de producție au crescut, iar cererea pentru pepenii de Dăbuleni, recunoscuți pentru calitatea lor superioară, rămâne ridicată.

Producătorii Florin și Lorena au explicat că folosesc doar îngrășăminte naturale și minimizează utilizarea de substanțe chimice pentru a menține calitatea pepenilor. Aceasta implică un efort suplimentar și costuri mai mari, reflectate în prețul final. În plus, pepenii trebuie vânduți rapid pentru a nu se strica, ceea ce adaugă presiune asupra vânzătorilor.

Alternativa mai ieftină: pepenii din Grecia

Pentru cei care găsesc prețul de 35 de lei pentru un kilogram de pepene de Dăbuleni prea mare, există alternativa mai ieftină a pepenilor importați din Grecia. În supermarketuri, pepenii grecești se vând cu aproximativ 3,5 lei pe kilogram, un preț mult mai accesibil. Cu toate acestea, mulți producători locali sunt de părere că pepenii importați nu se compară cu cei de Dăbuleni în ceea ce privește gustul și calitatea.

Producătorii locali susțin că pepenii din Grecia sunt lipsiți de gustul autentic pe care îl au pepenii de Dăbuleni. „Suma de 35 de lei pentru un kilogram de pepene nu este la îndemâna oricărui român, iar unii preferă varianta din supermarket, mai ieftină ce-i drept, de 3,5 lei kilogramul, adusă din Grecia. Însă, este fără gust„, spun aceștia, exprimându-și indignarea față de preferința pentru produsele mai ieftine, dar de calitate inferioară.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: