Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă o expediție pe Everest și când e cea mai bună perioadă din an ca să faci asta

Cât costă o expediție pe Everest și când e cea mai bună perioadă din an ca să faci asta

Odată cu încheierea sezonului de toamnă de alpinism din Nepal, locurile pentru expedițiile în cel mai emblematic lanț muntos din lume se vând rapid. Pentru mulți alpiniști cu condiția fizică necesară și experiență la mare altitudine, acum ar putea fi momentul să rezerve acea expediție unică în viață pe Muntele Everest, cel mai înalt vârf din lume. Iată cât costă o expediție pe Everest și când e cea mai bună perioadă din an ca să faci asta.

Cât costă o expediție pe Everest

Ca în cazul multor lucruri în viață, răspunsul la această întrebare nu este atât de simplu. Cu toate acestea, alpiniștii se pot aștepta să cheltuiască între 32.000 de dolari și 120.000 de dolari, în funcție de tipul de expediție.

Prețul mediu pentru a ajunge pe Everest

Potrivit datelor privind prețurile de la ExpedReview, prețul mediu al unei expediții pe Muntele Everest în 2022 este de 54.972 de dolari, iar prețul mediu este de 46.995 de dolari.

Guvernul din China nu eliberează vize pentru alpiniștii străini

Pentru al doilea an consecutiv, guvernul din China a decis să nu elibereze vize pentru alpiniști, astfel că urcarea pe Everest prin creasta de nord-est nu va fi posibilă pentru străini. Prin urmare, nu am inclus aceste prețuri în această actualizare.

Ce contribuie la prețul unei expediții pe Everest

Patru factori principali contribuie la prețul unei expediții de alpinism pe Everest: tipul de ghid, călătoria, permisele și asigurările, precum și proviziile și echipamentul.

Există două tipuri de servicii de ghidaj oferite de obicei pentru expedițiile pe Muntele Everest: all-inclusive sau doar logistică.

Ghizii doar logistică oferă minimul necesar și sunt cei mai potriviți pentru alpiniștii experimentați care sunt dispuși să abordeze Everestul în condițiile proprii ale muntelui. Foarte puțini oameni sunt făcuți pentru acest tip de expediție. Cei mai mulți alpiniști care aleg opțiunea de ascensiune doar logistică vor cheltui între 30.000 și 55.000 de dolari, în funcție de tipurile de cheltuieli pe care le vor suporta pe parcurs.

Prin lege, fiecare alpinist străin din Nepal este obligat să angajeze un ghid local Sherpa. O opțiune exclusiv logistică înseamnă că alpiniștii trebuie să ajungă la Everest Base Camp (EBC) pe cont propriu și ar urma să angajeze ulterior o companie locală care să le furnizeze tot echipamentul necesar pentru camping și gătit, precum și personalul de sprijin pentru ascensiunea pe vârf.

Cu toate acestea, cei mai mulți alpiniști optează să evite toate bătăile de cap și birocrația pe care le implică o ascensiune doar logistică. Astfel ei aleg și în schimb să plătească pentru o expediție all-inclusive. Aceste expediții costă între 35.000 și 100.000 de dolari, în funcție de serviciu.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: