Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă un brad de Crăciun în 2020. Prețurile sunt mai mici față de anul trecut

Cât costă un brad de Crăciun în 2020. Prețurile sunt mai mici față de anul trecut

Cât costă un brad de Crăciun în 2020. Prețurile sunt mai mici față de anul trecut

Mai sunt doar cinci zile până la Crăciun, iar conform tradiției, bradul se împodobește în Ajunul Crăciunului, pe 24 decembrie. Oamenii deja au început cumpărăturile și mulți sunt cuioși să afle cât costă un brad de Crăciun în 2020.

Cât costă un brad de Crăciun în 2020

Cei care nu au reușit încă să cumpere un brăduț trebuie să fie foarte atenți de unde îl achiziționează. Prețurile variază în astă perioadă, iar vânzătorii din piețele de brazi pot pune prețuri care să nu fie avantajoase.

Cât costă un brad de Crăciun în 2020. În Piaţa Obor, cumpărătorii sunt dispuşi să plătească şi câteva sute de lei pentru brazi naturali, care să le umple casele de atmosfera festivă. Exemplarele de peste trei metri înălţime ajung şi la 650 de lei.

Potrivit cumpărătorilor, aceștia consideră că frumusețea brazilor merită banii. Anul acesta s-au căutat mai mult brazii naturali față de cei artificiali, pe motiv că oamenii vor să simtă mirosul sărbătorilor. Tot în Piața Obor, cumpărătorii au venit să caute pomi de Crăciun de la prima oră, scrie Digi24.

Prețurile brazilor se învârt în jurul a 150 lei și pot ajunge și la 600. Cumpărătorii își aleg bradul după criterii cum ar fi mirosul, ramurile bogate, înălțimea, aspectul.

Foarte mulți brazi sunt aduși de la o pepinieră din Danemarca. Prețurile variază între 79 și 449 de lei. Zilnic, se vând în jur de 250 de bucăți. Comercianţii spun că brazii rămăşi nevânduți sunt trans portaţi în Republica Moldova după 24 decembrie. Acolo, oamenii îi cumpără şi mai târziu, pentru a-i păstra proaspeţi pentru sărbătorile pe rit vechi.

Romsilva a scos la vânzare 42.000 de brazi, crescuţi în pepiniere. Exemplarele de peste 2 metri înălţime costă 35 de lei, dacă sunt cumpărate direct de la sursă.

”Anul acesta sunt puși la dispoziție 42.662 de brazi. Prețul brazilor este până la 1,3 m înălțime, 15 lei, iar de la 1,3 la 3m ajung la 35 lei per bucată. Aici depinde dacă nu se vând de la drum forestier, se vând din piețe,  cheltuieli cu transportul și cu manipularea brazilor  și sunt alte prețuri”, explică Teodor Țigan, director Romsilva.

Tăierea ilegală de brazi este infracțiune

Poliţiştii şi angajaţii gărzilor forestiere fac controale atât în trafic, cât şi în pieţe şi au găsit mii de brazi tăiaţi ilegal din păduri. De curând, aceștia au confiscat pomi de Crăciun tăiaţi ilegal în valoare de peste 300 de mii de lei.

”Au fost confiscări în această perioadă, au fost și persoane care au tăiat ilegal, au transportat ilegal, avem undeva 1.500 de pomi de Crăciun confiscați până la această dată la nivel național. S-a modificat anul acesta Codul silvic, principala schimbare a fost că nu mai există nicio contravenție pentru tăieri ilegale de arbori, ci orice arbore tăiat se încadrează deja la infracțiune”, atrage atenția Gelu Puiu, secretar de stat în Ministerul Mediului.

Mai mult, pe lângă confiscarea bradului, oamenii pot primi și închisoare. Tăierile arborilor fără drept se pedepsesc cu închisoare de la 6 luni la 7 ani.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: