Redactia.ro
Home » Știri » Verificați pomul de Crăciun! Dacă vedeți așa ceva pe ramuri trebuie să le îndepărtați imediat

Verificați pomul de Crăciun! Dacă vedeți așa ceva pe ramuri trebuie să le îndepărtați imediat

GALERIE FOTO (3) Verificați pomul de Crăciun! Ramurile brazilor pot conține insecte

Oamenii sunt îndemnați să verifice pomul de Crăciun înainte de a-l duce acasă. Se pare că ramurile brazilor pot conține niște conuri pline de insecte. 

Verificați pomul de Crăciun! Ramurile brazilor pot conține insecte

Este sezonul sărbătorilor de iarnă, astfel că oamenii se grăbesc să-și achiziționeze un pom de Crăciun și decorațiuni care să le aducă spiritul sărbătorilor în casele lor. Cu toate acestea, autoritățile avertizează că ramurile pomilor festivi pot conține paraziți infiorători, care pot infecta locuințele cu sute de gândaci.

Cei care își doresc un pom de Crăciun natural au fost atenționați să verifice cu grijă ramurile acestuia, iar în cazul în care observă un cocon asemănător cu un con de brad să scape imediat de acesta, altfel, pot duce acasă oaspeți nedoriți.

Coconul are dimensiunea unei nuci și este de culoare maro. Este similar cu un con de pin, însă în realitate este un saculeț plin de ouă de un parazit foarte periculos. Aceaste insecte sunt numite călugărițe și sunt extrem de periculoase. Conul poate coține aproximativ 100-200 de ouă. Experții spun că temperatura din interiorul caselor noastre ar putea accelera timpul necesar pentru a ecloza ouăle, potrivit Mirror.

Postarea unui bărbat din Marea Britanie s-a viralizat imediat și a fost preluată ca un avertisment. Acesta a postat pe pagina lui de Facebook o fotografie în care se putea vedea un cocon găsit în pomul lui de Crăciun. Bărbatul i-a sfătuit pe ceilalți cu privire la cea mai bună modalitate de a rezolva problema.

Verificați pomul de Crăciun! Ramurile brazilor pot conține insecte

”Dacă se întâmplă să vezi un cocon de în formă de nucă, pe bradul tău, nu te îngrijora, tăie ramura și pune-o în grădina ta. Acesta conține 100-200 ouă de călugăriță prădătoare! Am avut două coconuri pline de ouă în pomul nostru de Crăciun de anul acesta. Nu le aduceți înăuntru, vor ecloza și vor muri de foame!”, a scris Daniel Reed.

Postarea a fost distribuită de peste 181.000 de ori și, deși poate fi ușor de ignorat, o mulțime de oameni au lăsat comentarii pentru a spune că li s-a întâmplat același lucru. O persoană a răspuns: ”Aveam un copac cu unul înăuntru și nu am știut până nu au eclozat. Erau peste tot”.

Un alt utilizator a povestit: ”Asta mi s-a întâmplat acum câțiva ani, a fost o nebunie, m-am dus la mine în casă și când m-am întors aveam o grămadă de gândaci mici, am aflat că erau călugărițe”.

Ce sunt călugărițele prădătoare

Mantis religiosa (numită popular călugărița) este o insectă din familia Mantidae. Se întâlnește în lunci, stepe, la liziera pădurilor, preferând povârnișurile uscate și însorite.

Ce sunt călugărițele prădătoare

Capul este triunghiular, articulat mobil. Aparatul bucal de tip rozător. Antenele sunt lungi, filiforme. Picioarele sunt bine dezvoltate, cele anterioare fiind înzestrate cu spini. Aripile anterioare sunt înguste și tari, iar cele posterioare late, membranoase, în stare de repaus fiind strânse sub cele anterioare. Abdomenul e alungit, voluminos, format din 6 segmente la femele si 8 segmente la masculi. Corpul este verde, galben sau brun. Lungimea corpului aproximativ 11 centimentri.

Călugărița are un simț al văzului mult mai bine dezvoltat decât al altor insecte, aceasta putându-și răsuci capul cu 180 grade, în căutarea prăzii. Aceasta este o insectă răpitoare, care așteaptă momentul oportun pentru a-și prinde victima într-o ambuscadă. Se hrănește cu insectele mai mici decât ea și poate ataca și oamenii.

În Evul Mediu din Japonia, călugărița era considerată un simbol al curajului și al cruzimii. Imaginea acesteia a fost chiar și pe săbiile samurailor. Una dintre pozițiile din kung fu repetă poziția unei călugărițe atunci când atacă. În China se credea c această insectă are puteri vindecătoare pentru anumite boli.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: