Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă un loc de parcare în București, Cluj, Timișoara sau Iași

Cât costă un loc de parcare în București, Cluj, Timișoara sau Iași

Locurile de parcare din cele mai mari orașe din țară sunt tot mai greu de găsit. Astfel, și prețurile pentru un loc de parcare au crescut considerabil și au ajuns la mii de euro. 

Cât costă un loc de parcare în București, Cluj, Constanța, Timișoara sau Iași

Locurile de parcare din cele mai importante orașe din România sunt din ce în ce mai scumpe, iar tot mai puțini sunt cei care și-l pot permite.

Un loc de parcare care este amplasat la câțiva metri de cel mai important parc al Clujului costă 18.000 de euro. Apartamentul de 95 de metri care vine cu acest loc de parcare costă 200.000 de euro.

În blocul aflat în cartierul Măntșur, la câțiva metri de două parcuri ale Clujului, se află unele dintre cele mai scumpe apartamente care se găsesc în Cluj-Napoca. Unul dintre apartamente are o suprafață de 95 de metri pătrați, au o terasă de 16 metri pătrați și a fost catalogat ac având un confort sporit. Însă, proprietarul nu a menționat și prețurile fabuloase la care se ridică.

În anunțul de vânzare de pe site-ul Imobiliare.ro se arată:

Capital Imobiliare va propune spre vanzare un apartament 3 camere confort sporit, in blocul Semiluna, zona Plopilor, Cluj-Napoca. Proprietatea este situata la etajul 2/10, orientare E-N-V, dispune de o suprafata de 95 mp si 16 mp terasa, iar compartimentarea este urmatoarea: 1 living + bucatarie, 2 dormitoare, 2 bai, 1 hol. Apartamentul este situat intr-un bloc premium din Cluj-Napoca, aproape de Parcul Rozelor, Parcul Babes, retras de la strada principala Plopilor. Acess securizat cu bariera si portar, persoana dedicata pe partea de reparatii, personal pentru intretinerea spatiilor verzi. Proprietatea dispune si de un loc de parcare subteran cu acess la lifturi, pret 18.000 euro.
Astfel, prețul unui loc de parcare în Cluj ajunge chiar la suma de 18.000 de euro.

În București, locurile de parcare sunt din ce în ce mai puține, având în vedere numărul de mașini care există în acest moment.

Prețul unui loc de parcare în București, în luna decembrie a anului trecut, era de 76 de lei pe an. Însă, în anul 2021, prețurile ar putea să crească de 8 ori. Un proprietar care închiriază un loc de parcare pe o perioadă limitată va plăti suma de 270 lei pe an, în timp ce pentru o perioadă nelimitată, ar urma să plătească suma de 600 de lei pe an.

Primul proiect care prevede creșterea prețului penru locurile de parcare este deja în dezbatere publică.

În Sectorul 1, numărul locurilor de parcare acoperă doar 5% din nevoie, în timp ce în sectorul 2 al Capitalei sunt peste 300.000 mai multe mașini decât locuri de parcare.Însă, locurile de parcare tot nu sunt suficiente. Capitala are, în acest moment, puţin peste 200.000 de locuri de parcare de reşedinţă la peste un milion o sută de mii de autoturisme. Ca să mai beneficieze de prețul vechi, șoferii trebuie să își reînnoiască contractul până în luna martie cel târziu, altfel, vor fi nevoiți să plătească prețul nou.

Cluj-Napoca, București, Timișoara și Iași sunt cele mai scumpe orașe din țară. În Cluj-Napoca, un metru pătrat costă 1.811 euro/metru pătrat cu circa 500 de euro mai scump metrul pătrat decât la București (unde prețul este de 1.357 euro/mp) și la Timișoara *1.293 euro/mp), scrie Imobiliare.ro. 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: