Redactia.ro
Home » Știri » Cât costă un vaccin anti-covid. Specialiștii au decis prețul maxim

Cât costă un vaccin anti-covid. Specialiștii au decis prețul maxim

Pret vaccin anti-covid

Alianța pentru finanțarea vaccinurilor analizează prețurile pentru vaccinurile destinate pentru coronavirus. Conform acestora, prețul maxim al unui vaccin pentru COVID-19 este de 40 de dolari.

Cât costă un vaccin anti-covid. Specialiștii au decis prețul maxim

Conform ȘtirileProTv, coordonatorii unui proiect global de finanțare a vaccinurilor pentru coronavirus, analizează o gamă mare de prețuri pentru acestea.

Potrivit co-directorilor proiectului, prețul maxim al unui vaccin anti-covid este de 40 de dolari. Directorul general al alianțtei pentru vaccinuri GAVI, Seth Berkley a precizat că facilitatea nu are o țintă anume de preț. Totodată, acesta a declarat că va încerca să negocieze prețuri pentru țările mai înstărite și pentru cele mai sărace.

De asemenea, Berkley a infirmat comentariile unor surse din Uniunea Europeană, potrivit căreia facilitatea acestui proiect are ca țintă un preț de 40 de dolari pentru vaccinurile destinate coronavirusului pentru țările bogate.

A existat o gamă largă de cifre, iar ei (sursele UE) au scos în evidenţă cifra cea mai mare”, a afirmat Berkley într-un interviu. Acesta a spus că într-o prezentare pentru oficiali UE, reprezentanţii COVAX au oferit ”o gamă de preţuri diferite”, a spus acesta.

Alianța pentru vaccinuri GAVI, coordonează în colaborare cu alții facilitatea COVAX destinată asigurării unui acces echitabil la vaccinurile COVID-19.

Care este obiectivul proiectului?

COVAX este condusă de GAVI, Organizația Mondială a Sănătății și de Coaliția CEPI pentru Inovații în Vederea Pregătirii pentru Epidemii și are scopul de a garanta accesul rapid și echitabil la nivel global al vaccinurilor pentru Covid-19, de îndată ce vor fi dezvoltate.

Scopul este de a asigura aprovizionarea cu și livrarea a 2 miliarde de doze statelor care se vor înscrie până la sfârșitul anului viitor.

Mai mult, GAVI a anunțat că peste 75 de țări și-au arătat interesul de a se înscrie în COVAX.

Adevărul este că nimeni nu are o idee care va fi preţul, pentru că nu ştim care (posibilul vaccin COVID) va funcţiona”, a spus el.
El a spus că întrebările despre ce tehnologie ar putea fi cea mai eficientă, dacă vaccinurile vor fi într-o singură doză sau în doză dublă, sau care ar putea fi randamentele echipamentelor de producţie nu au au încă un răspuns şi toate vor influenţa eventualele preţuri ale vaccinului, a conchis Berkley.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: