Mazărea este un aliment ușor de preparat și gustos, dacă este condimentat și așezat lângă un alt preparat. Este totuși important ca să știti timpul necesar fierberii acestuia pentru a nu risca să-i stricați gustul! Iată trucul pe care trebuie să-l cunoască orice gospodină!
În cât timp fierbe mazărea! Trucul pe care orice gospodină trebuie să-l știe
Mazărea nu este greu de gătit, în special dacă vorbim despre cea la borcan. Cu toate acestea este foarte important de știut că timpul de fierbere al ei diferă dacă aceasta este la borcan, în pungă sau uscată.
Așadar, dacă vorbim despre mazărea la borcan, timpul ideal de fierbere variază între 15 și 20 de minute. Trebuie să adăugați un praf de sare în oala în care o fieerbeți. Dacă vorbim despre mazărea în pungă, atunci ea necesită între cinci și zece minute pentru a fi fiartă, în funcție de textura pe care ți-o dorești.
Dacă vrei să gătești mazăre care este uscată atunci trebuie să respecți câțiva pași mai ampli. În primul rând, ea trebuie lăsată în apă, la temperatura camerei, timp de șapte opt ore. După acest timp o poti pune la fiert timp de 30-40 de minute. Dacă nu dorești să aștepți atât de mult timp pentru fierbere atunci poți adăuga bicarbonat de sodiu, iar timpul se va înjumătăți!
Mazărea este un aliat de nădejde în dietele sănătoase
Mazărea, la fel că toate leguminoasele, este o excelență sursă de proteine de origine vegetală și conține o cantitate mare de fibre. Fitonutrientii continuti de mazăre au capacitatea de a reduce apetitul, iar proteinele combinate cu fibrele încetinesc procesul de digestie și promovează sentimentul de sațietate. Această determina reducerea totalului de calorii consumate, astfel că mazărea este unul dintre alimentele utile în dietele sănătoase, unde este important controlul cantității de calorii consumate zilnic.
Mazărea este săracă în calorii, raportat la beneficiile nutritive pe care le are. Astfel, în 100 de grame de mazăre fiartă sunt circa 80 de calorii. În funcție de soi, acestea pot varia între 75 și 85 de calorii. În 100 de grame de mazăre sunt 7 grame de proteine, 21 de grame de carbohidrați și 0,3 grame de grăsimi, dintre care 0,03 grame de Omega-3 și 0,11 grame de Omega-6. La toate acestea se adaugă și 6 grame de fibre. Mazărea conține 18 aminoacizi, opt dintre ei fiind aminoacizi esențiali.