Redactia.ro
Home » Homepage » Cât timp vom mai purta masca de protecție. Ce spun experții

Cât timp vom mai purta masca de protecție. Ce spun experții

Sunt tot mai multe vești cu privire la vaccinuri anti-COVID care dau speranțe că finalul pandemiei este aproape. Experții în sănătate publică au declarat cât timp va mai fi nevoie să fie purtată masca de protecție.

 

Experții atrag atenția

Experții în sănătate publică sunt de părere că oamenii vor fi nevoiți să mai poarte masca de protecție și să respecte regulile de distanțare fizică cel puțin un an de acum înainte, conform informațiilor publicate într-un articol al publicației Today.

Potrivit informațiilor, în cazul în care va fi stabilit un vaccin anti-COVID, principala provocare va fi rapiditatea cu care va ajunge tratamentul pe piață. Companiile care au dezvoltat un vaccin eficient în aceată privință sunt  optimiste cu privire la data la care oamenii vor putea beneficia de vaccin.

Însă, experții sunt mai precauți în această privință. „Ştirile sunt încurajatoare, dar mai e cale lungă în acest proces: mai întâi trebuie dovedit că vaccinul va funcţiona, apoi el trebuie autorizat şi apoi el trebuie să ajungă la suficent de multe persoane pentru a putea spune că are succes”, a afirmat medicul Patrick Kachur, profesor în cadrul Columbia University Mailman School of Public Health din New York.

Mai mult, vaccinul va trebui să fie administrat în mai multe doze la o singură persoană, lucru ce reprezintă o provocare logistică suplimentară. Mai mult, medicul Patrick Kachur a declarat că ,,abia iarna viitoare vom putea vorbi de o acoperire satisfăcătoare în ceea ce priveşte vaccinarea populaţiei generale”

Experții sunt de părere că nu vom renunța prea curând la mască. Dr. Colleen Kraft, medic la Emory University Hospital din Atlanta, a afirmat că, deși vaccinul va putea fi disponibil petru majoritatea populației într-un an de zile, oamenii vor mai fi nevoiți să poarte masca de protecție o perioadă, până când virusul nu va mai fi răspândit.

Nu cred că vom renunţa prea curând la purtatul măştii, dacă oamenii continuă să se comporte aşa cum o fac acum”, a spus Colleen Kraft. „Cu cât vor fi mai mulţi care refuză să poarte mască şi fac din asta o chestiune care ţine de libertatea personală, cu atât va trebui să purtăm mai mult timp aceste măşti”, a declarat medicul, potrivit Digi24.

Medicul a mai declarat că cei care își vor face vaccinul vor trebui să poarte mască în continuare, având în vedere că vaccinul trebuie administrat în două doze.

Trebuie să-i acordăm timp sistemului nostru imunitar să se dezvolte şi să lupte cu succes împotriva virusului, aşa că vaccinul nu e vreun «glonţ de argint» cu efect instantaneu, imediat cel îl iei”, a mai spus Kraft.

Pe de altă parte, specialiștii sunt de părere că purtatul măștii va deveni, pe viitor, o normă socială în timpul sezonului rece și al sezonului gripal.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: