Redactia.ro
Home » Știri » Cât trebuie să plătim la energie electrică în 2021. Schimbări pentru consumatorii casnici

Cât trebuie să plătim la energie electrică în 2021. Schimbări pentru consumatorii casnici

Cât trebuie să plătim la energie electrică în 2021

Liberalizarea pieței de energie electrică nu înseamnă altceva decât faptul că prețurile vor fi negociate direct cu companiile care oferă acestea servicii. Până acum, Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie era cea care se ocupa de acest lucru. Iată cât costă un kw de energie în 2021.

Prețurile de la energie electrică în 2021. Cât vom plăti

Anul 2021 aduce schimbări pentru consumatorii casnici de energie electrică, odată cu liberalizarea pieței. O consecință directă a acestui fapt este că prețurile se vor schimba pentru toată lumea.

Totuși, nu se știe ce preț va avea energia electrică în 2021, pentru că ofertele nu au fost încă făcute, mai ales că circa 5,7 milioane de români încă nu și-au ales furnizorul. Un lucru foarte important este că nu trebuie neapărat să îți schimbi furnizorul, dar cu siguranță trebuie să completezi o declarație apărută în Monitorul Oficial, în care sunt prezentate ofertele cu prețul cel mai mic, dar și cel alternativ și cel universal.

„În mod sigur ofertele vor fi variate şi vor reflecta condiţiile de piaţă din acel moment. Este greu de spus acum şi nu putem răspunde cum va evolua preţul. Spre exemplu, dacă ne uităm la piaţa gazelor, acum şase luni erau nişte preţuri şi acum sunt cu totul altele, iar între timp a fost liberalizată piaţa (1 iulie – n. r.)”, a spus reprezentantul Engie, citat de Agerpres.

În 2020, prețul pe kilowatt a fost între 0.63 lei și 0.72 lei. Acum, acesta se va modifica.

Ministrul Energiei, nemulțumit de ANRE

Virgil Popescu a anunțat pe pagina sa de Facebook că este nemulțumit de ANRE și de faptul că reducerea de care puteau beneficia românii este la dorința furnizorilor.

„Sunt ușor nemulțumit de ordinul ANRE că lasă la latitudinea furnizorilor să ofere acel discount. Este adevărat că toți cei 4 furnizori au declarat public că vor face acest discount, dar eu vreau să văd că acest lucru se întâmplă, după ce vin facturile pe lunile ianuarie, februarie, martie…”, a scris sâmbătă pe Facebook Virgil Popescu.

Totuși, acesta a subliniat că este și o parte bună: aceea că sunt oferite cele mai bune prețuri.

„Ordonanța de Urgență este în continuare pe circuitul de avizare. Partea bună a ordinului e că obligă furnizorii să vină către clienți și să ofere cele mai bune prețuri. Vreau să fie clar în continuare un lucru esențial: trebuie să punem clientul în centrul pieței liberalizării și nu furnizorul”, a mai scris ministrul pe rețeaua de socializare.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: