Redactia.ro
Home » Stil de viață » Elon Musk anunță cea mai ieftină mașină Tesla. Cât va costa noul model

Elon Musk anunță cea mai ieftină mașină Tesla. Cât va costa noul model

GALERIE FOTO (2) tesla

Șeful Tesla, Elon Musk, vrea să reducă drastic prețul mașinilor sale electrice – datorită bateriilor mai ieftine și mai eficiente. Dar noua mașină va apărea abia peste trei ani. Prea mult pentru unii investitori.

Anunțul nu i-a încântat însă foarte mult pe acționarii Tesla. Valoarea bursieră a producătorului de mașini electrice a scăzut cu peste 100 miliarde de dolari.

CEO-ul Elon Musk a promis fanilor adunați în parcarea sediului companiei din Palo Alto, California, că vor fi îmbunătățiri semnificative în producția de baterii. Folosind materii prime diferite de cele dinainte, precum și procese de producție simplificate și standardizate, Tesla va putea reduce costurile pe kilowatt-oră într-o baterie cu mai mult de jumătate în câțiva ani – cu performanțe mai bune în același timp.

Tesla anunță deja baterii care vor oferi de cinci ori mai multă energie, de șase ori mai multă putere și cu 16% mai multă autonomie de deplasare. Un alt aspect privește integrarea bateriilor în caroseria mașinii, reducând astfel greutatea acumulatorilor.

Cât va costa noua Tesla

Cel mai ieftin model Tesla va costa doar 25.000 de dolari și va fi complet autonom. „Acesta a fost visul nostru dintotdeauna, să facem mașini electrice la prețuri mici”, a declarat Elon Musk marți seară la un eveniment privind bateriile electrice, potrivit BBC.

Obiectivul lui Musk este de a reduce tehnologia bateriilor și a costurile de fabricație atât de mult încât Tesla să poată vinde mașini electrice care se condus singure pentru 25.000 de dolari. „Nu avem o mașină la prețuri accesibile”, a spus el. „Vom avea asta în viitor. Dar pentru a face acest lucru trebuie să reducem costul bateriilor”, a subliniat Musk. Până atunci, clienții trebuie să aibă răbdare. Potrivit lui Musk, va dura aproximativ trei ani pentru a transforma producția.

O mașină care costă 25.000 de dolari ar fi mult mai ieftină decât cel mai ieftin model Tesla, și anume Tesla Model 3. Chiar și în cazul acesteia, anunțată de Elon Musk la 35.000 de dolari, prețul nu a putut fi menținut la acest nivel decât o scurtă perioadă de timp.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: