Redactia.ro
Home » Stil de viață » Ce este Tesla și de ce în România este mai scumpă decât în alte țări

Ce este Tesla și de ce în România este mai scumpă decât în alte țări

Tesla

Tesla, constructorul fondat de miliardarul Elon Musk, a devenit la începutul lunii iulie cea mai valoroasă companie auto din lume, depășind Toyota, informează CNN. Tesla a produs un milion de mașini electrice în întreaga sa istorie. Unitatea „vedetă” este un SUV Model Y de la uzina pe care Tesla o deține în Freemont, Statele Unite.

Din păcate, brandul american de mașini electrice nu are o reprezentantă oficială pe piața românească. Mașinile Tesla sunt aduse în România de la Tesla Germania, printr-un dealer auto. Sunt foarte puțin rulate, maximum 5.000-10.000 km, și cu o vechime de 1-2 ani. Primul exemplar Tesla a fost adus în România în urmă cu patru ani, potrivit wall-street.ro.

În România circulă în prezent cel puțin 30 modele Tesla, consideră reprezentatul dealerului auto care aduce mașinile din Germania. Românii sunt interesați de Model 3, însă termenele de livrare extrem de mari îi determină să se răzgândească.

De ce mașinile Tesla sunt mai scumpe în România

Din păcate, această mașină nu este un produs de masă. În primul rând pentru că în România nu există o infrastructură specială pentru mașinile elextrice – autostrăzi, stații de încărcare, etc. În al doilea rând – prețul. Lipsa unei reprezentante oficiale în România face ca aceste mașini să nu poată fi cumpărate prin Programul Rabla Plus, care oferă un bonus de 10.000 de euro la cumpărarea unei mașini electrice.

Se vehiculează că prețul de pornire pentru cea mai ieftină Tesla (Model 3) disponibilă la comandă din România este de 39.500 Euro. La acest preț se adaugă 10% taxe de import (din SUA în UE) și TVA (care în România este 19%). Asta în contextul în care ceilalți producători auto afișează pe site-urile lor din fiecare țară prețul cu TVA specifică țării respectivă. Și cu taxe vamale.

Iată câteva prețuri Tesla

Tesla Model 3 Standard Range Plus – 39.500 Euro, RWD (roți motrice spate), 409 km (autonomie), 225 km/h (viteză maximă), 5,6 secunde (sprint 0-100 km/h). Taxe de import 3.950 Euro, TVA 7.505 Euro. Preț final la client 50.955 Euro. Acesta este un preț de pornire, fără niciun fel de dotare suplimentară (vopsea, jante, funcții de condus autonom sau finisaje superioare).

Tesla Model S Long Range – 72.600 Euro, AWD (tracțiune integrală), 610 km (autonomie), 250 km/h (viteză maximă), 3,8 secunde (sprint 0-100 km/h). Taxe de import 7.260 Euro, TVA 13.794 Euro. Preț final la client 93.654 Euro. Acesta este un preț de pornire care poate crește ușor prin adăugarea unor opționale simple, cum ar fi vopseaua alta decât albă, jante altele decât standard, finisaje interioare superioare sau pachetul de condus autonom.

Tesla Model X Long Range – 77.700 Euro, AWD (tracțiune integrală), 505 km (autonomie), 250 km/h (viteză maximă), 4,6 secunde (sprint 0-100 km/h). Taxe de import 7.770 Euro, TVA 14.763 Euro. Preț final la client 100.233 Euro. Acesta este un preț de pornire care poate crește ușor prin adăugarea unor opționale simple, cum ar fi vopseaua alta decât albă, jante altele decât cele standard, finisaje interioare superioare sau pachetul de condus autonom.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: