Redactia.ro
Home » Știri » Cât va costa o bere anul acesta pe litoralul românesc

Cât va costa o bere anul acesta pe litoralul românesc

Litoralul românesc devine din ce în ce mai aglomerat. S-a dat startul la distracție, iar turiștii își fac planuri pentru această vară. Cum valul de scumpiri ne-a luat pe sus, e firesc să ne punem întrebarea: Cât va costa o bere?

Încă de la începutul anului, specialiștii în domeniu au anunțat scumpiri mari pentru sezonul estival în stațiunile de pe litoral. Conform acestora, pierderile suferite în anii precedenți din cauza pandemiei, din cauza măsurilor restrictive, patronii au decis să ia măsuri în acest sens, pentru a umple golurile.

Potrivit lui Alin Burcea, în România acestea s-au scumpit cu 5%-20%, inclusiv din cauza creșterii prețurilor la gaze și curent electric. Astfel, o bere care anul trecut putea fi cumpărată cu cel puțin 5 lei, anul acesta ar putea ajunge chiar și la 7 sau 8 lei, în timp ce un suc va avea același preț.

„Incomingul va fi destul de redus. România a dispărut, practic, în această perioadă, de pe “radarul” destinațiilor europene. Abordările miniștrilor care au avut turismul în portofoliu în această perioadă, Virgil Popescu și Claudiu Năsui, au fost de nepăsare și dezinteres. Târgurile de turism au fost anulate. Nu există facilități pentru incoming, TVA-ul la agenții este 19%, deși la restaurante și hoteluri este 5%”, susține Burcea.

De 1 mai, românii au fost surprinși să vadă că prețurile au fost mult mai mari decât în anul precedent, chiar și mai mari decât în sezonul estival, respectiv august 2021. Și prețul la cazare a crescut, iar mulți s-au grăbit să facă rezervări din timp, chiar din iarnă.

Scumpiri mari și în Grecia

România nu este singura țară în care se înregistrează asemenea scumpiri. Grecia este și ea pe listă. Turiștii români care au mers de 1 mai în Grecia au confirmat creșterile mari ale prețurilor în ultimele luni.

Un gyros grecesc, cea mai consumată mâncare în Grecia, costa anul trecut 4 euro. Acum, însă, ajunge chiar și la 7, dacă este servit la farfurie. Cât despre o bere, prețul a ajuns și la 5 euro.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: