Redactia.ro
Home » Știri » Cât vor costa măștile de protecție după 15 mai. Ministrul Economiei a făcut anunțul important

Cât vor costa măștile de protecție după 15 mai. Ministrul Economiei a făcut anunțul important

Masca de protectie

După 15 mai, România își va relaxa restricțiile impuse din cauza coronavirusului. Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri a anunțat cât vor costa măștile de protecție după 15 mai.

Dacă numărul infecțiilor de coronavirus și a deceselor vos scădea în următoarele zile, pe 15 mai România va ieși din starea de urgență, iar cetățenii vor putea ieși liniștiți din casă.

Cât vor costa măștile de protecție?

După ce președintele Klaus Iohannis a precizat într-o declarație de presă că pe 15 mai măsurile impuse de autorități se vor relaxa doar dacă numărul cazurilor infectate cu noul virus și numărul deceselor va fi în scădere.

Astfel, autoritățile doresc o producție mai mare de echipamente medicale în țară în următoarea perioadă, având în vedere faptul că după 15 mai, toți cetățenii români vor fi obligați să poarte măști de protecție.

Vom avea minim un milion de măşti zilnic. Sunt două companii care vor produce. Mă aştept ca, în urma lansării astăzi a Registrului naţional al producătorilor de dispozitive şi echipamente medicale, să-i vedem exact pe toţi cei care vor să producă şi care sunt autorizaţi să producă aceste dispozitive medicale, să facem un recensământ al producţiei. Din ce am vorbit cu cei doi producători, preţul este în jur de 2 lei. Probabil că 2 lei, fără TVA, va fi şi un preţ către populaţie”

Măștile de protecție devin obligatorii

Ministrul Economiei, Virgil Popescu a precizat că nu ar trebui să existe o mărire a prețurilor pentru măștile de protecție pentru că în prezent există stocuri suficiente în toată țara și vor fi aduse din alte țări.

Motivul pentru care preţul a crescut în timpul acestei crize este preţul materialului care încă se importă, în special materialul filtrant care se foloseşte la toate măştile

Totodată, ministrul a menționat că până la sfârșitul lunii mai și începutul lunii iunie, România să aibă o companie care să producă echipamente și material filtrat, pentru a integra întreaga țesătură valabilă producerii acestor măști.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: