Redactia.ro
Home » Stil de viață » Câte kilograme trebuie să ai în funcție de înălțimea, vârsta și sexul tău

Câte kilograme trebuie să ai în funcție de înălțimea, vârsta și sexul tău

GALERIE FOTO (3) Câte kilograme trebuie să ai în funcție de înălțimea, vârsta și sexul tău

Iată câte kilograme trebuie să ai în funcție de înălțimea, vârsta și sexul tău. Greutatea variază în funcție de acești factori, tocmai de aceea, experții au publicat un tabel cu valori exacte, orientativ.

Câte kilograme trebuie să ai în funcție de înălțimea, vârsta și sexul tău

Greutatea nu este doar un număr, ci un indicator al sănătății tale. Iată, ideal, câte kilograme trebuie să ai în funcție de înălțimea, vârsta și sexul tău.

Tot ceea ce ai de făcut este să îți cauți înălțimea, apoi să mergi la rubrica greutății, în funcție de sex, și să vezi dacă te încadrezi în limitele normale sau nu.

E foarte important de reținut că dacă aveți doar „câteva” kilograme în plus nu trebuie să vă panicați, dar mult peste înseamnă, în mod categoric, un semn de întrebare. Dacă v-ați îngrășat, atunci cu siguranță știți că trebuie să slăbiți. În principiu, să nu mai mâncați atât de mult și să faceți ceva mai multă mișcare, acestea sunt sfaturile tuturor nutriționiștilor, specialiștilor și antrenorilor sport.

Greutatea ideală variază în funcție de înălțime, vârstă și sex, tocmai de aceea, experții au publicat un tabel cu valori exacte, dar orientativ.

Ce este Indicele de masă corporală (IMC)

Indicele de masă corporală (IMC) reprezintă indicatorul oficial de calculare a greutăţii corporale ideale, în funcţie de o anumită înălţime dată, fiind, practic, un raport bazat pe greutatea şi înălţimea fiecărei persoane.

IMC poate fi utilizat în vederea calculării numărului de kilograme pe care o anumită persoană trebuie să le câştige sau să le piardă pentru a atinge greutatea ideală potrivită înălţimii fiecăruia.

Valorile IMC se raportează astfel:

  • 18,49 sau mai putin – Subponderal
  • intre 18,50 si 24,99 – Greutate normala
  • intre 25,00 si 29,99 – Supraponderal
  • intre 30,00 si 34,99 – Obezitate (gradul I)
  • intre 35,00 si 39,99 – Obezitate (gradul II)
  • 40,00 sau mai mult – Obezitate morbid

Cu cât indicele de masă corporală se îndepărtează de intervalul 18,5-24,99, cu atât crește riscul apariției problemelor de sănătate.

IMC reprezintă o metodă fiabilă atât pentru bărbați cât și pentru femei, cu vârste cuprinse între 18-65 ani, dar nu este o metodă de referință pentru calcularea greutății copiilor, femeilor însărcinate, sportivilor de performanță și a vârstnicilor.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: