Redactia.ro
Home » Știri » Câte persoane au murit, de fapt, în atacul asupra spitalului din Fâșia Gaza 

Câte persoane au murit, de fapt, în atacul asupra spitalului din Fâșia Gaza 

razboi in israel

Un oficial dintr-un serviciu european de informații afirmă că atacul împotriva spitalului din Gaza a avut ca rezultat câteva zeci de persoane decedate, în loc de sute de decese, așa cum au declarat oficialii palestinieni din regiune.

Câte persoane au murit, de fapt, în atacul din Gaza

Sub protecția anonimatului, un oficial dintr-un serviciu european de informații, a declarat pentru o publicație din Franța faptul că numărul persoanelor ucise în atacul asupra spitalului din Gaza se ridică, de fapt, la câteva zeci de persoane, nu la câteva sute, așa cum au transmis oficialii palestinieni din regiunea bombardată.

Conform oficialului, se presupune că spitalul, la fel ca și alte spitale din nordul Fâșiei Gaza, fusese evacuat anterior în urma unei directive a armatei israeliene. Aceeași teorie, care indică un număr mai mic de victime, este susținută și de Blake Spendley, un analist de informații bazate pe surse deschise. El a declarat pentru ziarul american The Wall Street Journal că, pe baza probelor vizuale, numărul celor decedați pare mai aproape de 50 decât de 500, conform informațiilor din Politico.

Ce au descoperit specialiștii care au analizat înregistrarea cu explozia de la spitalul din Gaza

Între timp, apar noi informații despre atacul care a avut loc împotriva spitalului din Gaza. Concret, apar noi indicii că racheta care a explodat la spitalul respectiv a fost lansată de grupările islamiste din Fâșie. Într-o înregistrare video care circulă în mediul online, se paote vedea cât se poate de clar o singură dâră de motor reactiv ceea ce înseamnă că nu a existat o tentativă de a intercepta acest proiectiv, pentru că, în acest caz, pe imagine ar fi trebuit să apară două jeturi reactive.

Locația deflagrației se află în mijlocul Fâșiei Gaza și o interceptare atât de departe cu sistemul israelian Iron Dome ar fi neobișnuită. Mai mult decât atât, este cunoscut faptul că sistemul antiaerian al statului evreu vizează doar rachetele care amenință teritoriul național al acestei țări.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: