Redactia.ro
Home » Știri » Câte persoane pot participa la o petrecere de apartament și la una în aer liber. Lămuriri din partea ministrului Marcel Vela

Câte persoane pot participa la o petrecere de apartament și la una în aer liber. Lămuriri din partea ministrului Marcel Vela

Câți invitați pot fi la o petrecere de apartament

Marcel Vela a venit cu precizări în ceea ce privește petrecerile închise, desfășurate într-un apartament. Ministrul de Interne a explicat că la astfel de evenimente pot participa numai opt persoane.

Câți oameni poți invita la o petrecere de apartament, potrivit lui Marcel Vela

Ministrul de Interne a explicat faptul că în starea de alertă este limitat numărul de persoane care pot participa la un eventiment personal, familial la doar opt persoane, asta dacă este vorba despre un eveniment care are loc într-un spațiu închis, cum este un aparatament.

Totuși, dacă acest eveniment familial se desfășoară în aer liber, sau dacă este vorba despre un eveniment mai special, cum este un botez, pentru care este necesară participarea la Biserică, iar dacă slujba sepoate face în aer liber, aunci pot participa 16 persoane.

Evenimentele de familie se pot organiza cu 16 persoane, cele personale, de familie, care ţin de slujbe religoase. Limita de 8 persoane se referă la spaţii închise, de exemplu, într-un apartament cineva doreşte să îşi ţină ziua de naştere, sau de nume, cum este astăzi (n. red. joi) ) de Sfinţii Constantin şi Elena. Pentru a reduce riscul, în spaţiile închise, în apartamente, evenimentele personale să nu fie organizate cu mai mult de 8 persoane”, a explicat ministrul Marcel Vela într-o postare video în care le răspunde românilor la întrebările legate de numărul de persoane care pot participa la un astfel de eveniment.

Limitarea numărului de persoane care participă la o petrecere poate fi relaxată din iunie

În același timp, ministrul a atras atenția că această regulă nu ar trebui încălcată, pentru că ea are menirea de a ne proteja pe noi, dar și pe prietenii sau membrii familiei noastre. El a avertizat că pot exista pacienți asimptomatici și cu cât invităm mai multe persoane, cu atât mai mare este riscul de a ne infecta cu coronavirus, pentru că nu putem ști dacă cineva care vine în vizită la noi are sau nu coronavirus. De aceea, a explicat ministrul, este mai bine să fim precauți.

Totodată, Marcel Vela a spus că această limitare s-ar putea ridicare luna următoare, fie la început, fie la finalul ei.

De la 1 iunie, din 15 iunie, dacă totul va fi în regulă, evident se va reamenaja şi această regulă”, a spus Vela.

Autoritățile au spus, chiar înainte de a se decreta starea de alertă, că măsurile de relaxare vor fi luate gradual. Următoarele ar trebui luat începând de la 1 iunie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: