Redactia.ro
Home » Știri » Efectul periculos al coronavirusului. Pacienții asimptomatici își pot pierde viața dacă îl au

Efectul periculos al coronavirusului. Pacienții asimptomatici își pot pierde viața dacă îl au

Specialiștii care studiază coronavirusul și felul în care infecția lui afectează organismul uman au descoperit un nou efect al acesteia. Biologii au descoperit că există persoane infectate, aparent sănătoase, dar care au nivelul de oxigen atât de scăzut încât este posibil să leșine sau chiar să moară.

Acest fenomen a fost denumit de specialiști „hipoxia tăcută”. Aceasta se caracterizează prin nivelul extrem de scăzut al oxigenului. Astfel, dacă o persoană sănătoasă ar trebui să aibă o saturație de oxigen de 95%, pacienții infectați cu coronavirus au un nivel mai mic de 80%. Medicii au descoperit chiar și cazuri în care bolnavii aveau sub 50%.

Ce spun medicii despre hipoxia tăcută

Cei mai mulți oameni care au hipoxie nici măcar nu își dau seama de acest lucru, spune dr. Jonathan Bannard-Smith, consultant în îngrijire critică și anestezie la Manchester Royal Infirmary.

„Este ciudat să vezi atât de mulți oameni care vin, că au hipoxie. Vedem saturații de oxigen foarte mici și pacienții nici nu sunt conștienți de acest lucru. De obicei, nu vedem acest fenomen în caz de gripă sau pneumonie obținută în comunitate. Este mult mai profund și un exemplu de fiziologie foarte anormală care se petrece în fața ochilor noștri”, a spus medicul pentru The Guardian.

Cei mai mulți pacienți cu hipoxie au murit

Un alt cadru medical a povestit o experință când o persoană hipoxică a venit la spital, cu o saturație de oxigen de 30%. A crezut că va face infarct, acesta fiind de obicei efectul.

„Când i-am pus sonda statistică, saturația ei a fost de 30%”. Evident, am crezut că nu este în regulă, deoarece, de obicei, pacienții sunt susceptibili de a avea stop cardiac hipoxic.” a explicat un anestezist de la un spital londonez.

După ce i s-a luat o probă de sânge, s-a constatat că acesta era întunecat și avea niveluri de oxigen echivalente cu cele văzute la oameni aclimatizați la altitudini mari. Pacientul în cauza a decedat după o săptămână de la intrarea în spital.

„Am avut câțiva pacienți ca acesta. Din păcate, rezultatul nu a fost până acum unul favorabil, din experința mea”, a declarat anestezistul.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini