Redactia.ro
Home » Știri » Persoanele cu grupa de sânge A, mai predispuse la covid-19. Ce a arătat un studiu

Persoanele cu grupa de sânge A, mai predispuse la covid-19. Ce a arătat un studiu

grupa de sange 0 coronavirus

Virusul covid-19 este atent studiat de cercetătorii din întreaga lume. Cei din Wuhan și Schenzhen au anunțat că au descoperit o particularitate a acestui virus. Și anume, faptul că „atacă” cu preponderență persoanele cu grupa de sânge A (II). Cine, însă, e mai puțin predispus să ia acest virus?

Teoria unor cercetători chinezi: „Persoanele cu grupa de sânge A sunt mai predispuse”

Oamenii de știință chinezi au făcut un studiu pe baza a 2.200 de pacienți contaminați cu virusul COVID-19, pentru a aflat cât mai multe lucruri. Așa au descoperit că persoanele cu grupa de sânge A (II) sunt mai vulnerabile și mai predispuse la contractarea acestui virus. Asta în timp ce persoanele cu grupa de sânge 0 (!) sunt mai puțin afectați.

Specialiștii au aflat totodată și că pacienții cu grupa de sânge A au șanse mai mari și la dezvoltarea unor simptome mai severe ale covonavirusului. La baza acestei teorii au stat 206 de persoane care au murit în urma virusului Covid-19 din Wuhan. 85 dintre aceste persoane aveau grupa de sânge A (II).

Grupa de sânge 0 mai ferită de coronavirus

Cercetătorii au descoperit că cei cu grupa de sânge 0 prezintă un risc semnificativ mai mic de a contracta boala decât celelalte. „Grupa sanguină 0 a avut un risc semnificativ mai mic pentru boala infecțioasă în comparație cu celelalte grupe”, potrivit unui document făcut public de South China Morning Post.

Cu toate acestea, cercetătorii spun că este vorba doar de un studiu și că momentan nu pot fi siguri dacă evoluția bolii are legătură cu grupele de sânge. Asta deși grupele de sânge au un rol important în ceea ce privește apariția unor boli.

Diferențele dintre grupele de sânge s-au făcut sesizate și-n cazul altor boli infecțioase, precum hepatita B, virusul Norfolk ori sindromul respirator acut sever (Sars), potrivit Gândul.ro.

„Nu este surprinzător. În 2005, un studiu al unei echipe din Hong Kong arăta că oamenii cu grupa sanguine 0 sunt mai puţin sensibili la Sars (alt coronavirus) decât alte grupe sanguine. În această privinţă cele două virusuri se aseamănă enorm”, a explicat Jacques Le Pendu, director de cercetare la Institutul de Sănătate şi Cercetare Medicală din Nantes.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: