Redactia.ro
Home » Știri » Câte zile de concediu de odihnă îţi poţi lua de la serviciu în 2024? Cum pot fi recuperate vacanţele din 2022 și 2023

Câte zile de concediu de odihnă îţi poţi lua de la serviciu în 2024? Cum pot fi recuperate vacanţele din 2022 și 2023

concediul de acomodare

Concediile de odihnă se realizează, ca regulă, conform unor programări anterioare, convenite între părți, iar cererile de concediu ar trebui depuse cu cel puțin 60 de zile înainte de efectuarea acestuia.

Într-o astfel de situaţie, avem ocazia să vedem și importanța comunicării corecte și documentate între angajator și angajat, precum și de ce comunicarea în afara unor reguli clare și opozabile angajaților poate duce la conflicte de muncă.

Aveţi dreptul la minim 20 zile/an

În cele 20 de zile minime, nu sunt incluse în durata concediului de odihnă sărbătorile legale în care nu se lucrează şi zilele libere plătite. Perioada concediilor medicale; concediul de maternitate, concediului de risc maternal şi concediului pentru îngrijirea copilului bolnave consideră perioade de activitate prestată.

Dacă angajatul nu solicită concediul de odihnă, atunci angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat, într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnă anual.

Concediul de odihnă poate fi întrerupt, la cererea salariatului, pentru motive obiective. Angajatorul poate rechema salariatul din concediul de odihnă cu suportarea tuturor cheltuielilor aferente.

În cazul suspendării contractului individual de muncă din cauza unei fapte imputabile salariatului, pe durata suspendării acesta nu va beneficia de niciun drept care rezultă din calitatea sa de salariat.

Cum pot fi recuperate concediile din 2022 și 2023

Angajaţii care nu şi-au luat cele 20 de zile legale minime de concediu de odihnă în 2023 pot solicita angajatorului să le acorde până la jumătatea anului 2025.

Ce prevede Codul muncii pentru angajaţi, în ceea ce priveşte concediile de odihnă:

Art. 144. Intangibilitatea dreptului la concediu de odihnă

(1) Dreptul la concediu de odihnă anual plătit este garantat tuturor salariaților.

(2) Dreptul la concediul de odihnă anual nu poate forma obiectul vreunei cesiuni, renunțări sau limitări.

Concediu de odihnă. Art. 146. Efectuarea si compensarea concediului de odihnă

(1) Concediul de odihna se efectuează în fiecare an.

(2) În cazul în care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau parțial, concediul de odihnă anual la care avea dreptul în anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei în cauză, angajatorul este obligat să acorde concediul de odihnă neefectuat într-o perioadă de 18 luni începând cu anul următor celui în care s-a născut dreptul la concediul de odihnăa anual.

(3) Compensarea în bani a concediului de odihnă neefectuat este permisă numai în cazul încetării contractului individual de munca.

Conform prevederilor Codului Muncii, zilele de concediu neefectuate în anul 2023 se pot lua până la data de 30 iunie 2025.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: