Redactia.ro
Home » Știri » Câte zile libere legale vor mai avea românii în ce a mai rămas din anul 2021

Câte zile libere legale vor mai avea românii în ce a mai rămas din anul 2021

Zile libere 2021. Toți românii trebuie să știe că până la sfârșitul acestui an au mai rămas doar 4 sărbători pentru care sunt acordate zile libere, însă nu toate vor pica în cursul săptămânii.

Zile libere 2021. În 2021, românii au parte de 15 sărbători legale. Însă dacă în 2020, s-au bucurat de 11 zile libere care au picat în timpul săptămanii, anul acesta 8 sărbători legale au picat în weekend, care oricum era liber, spre marea dezamăgire a tuturor. Iată câte zile libere legale vor mai avea românii în ce a mai rămas din anul 2021.

Zile libere 2021. Câte zile libere legale au mai rămas din 2021

Sărbătorile legale sunt un prilej de relaxare pentru majoritatea românilor, însă nu toți se pot bucura de ele la vremea lor. Iată, totuși, că există soluții favorabile și celor care nu își pot lua liber în zi de sărbătoare, iar acest fapt trebuie știut de toată lumea.

Pentru angajații a căror muncă nu poate fi intreruptă luând în calcul specificul activitătii pe care o desfășoară nici în zilele precizate mai sus, angajatorul este obligat să compenseze cu zile libere în următoarele 30 de zile.

În cazul în care, din motive justificate, nu se pot acorda zile libere pentru sărbătorile legale lucrate, salariații beneficiază, pentru munca prestată în zilele de sărbatori de un spor la salariul de bază ce nu poate fi mai mic de 100% din salariul de bază, așa cum se precizează în Codul Muncii.

Zile libere 2021, rămase până la finalul anului

Până la sfârșitul anului 2021 mai sunt 4 sărbători pentru care sunt acordate zile libere, însă nu toate vor pica în cursul săptămânii.

Astfel, salariații vor beneficia până la sfârșitul anului de 2 zile libere care pică în timpul săptămânii, adică de Sfântul Andrei și de Ziua Națională a României.

Următoarea mare sărbătoare pentru români este Adormirea Maicii Domnului, de pe 15 august 2021, care pică în acest an într-o zi de duminică.

Tot în weekend pică și Crăciunul în acest an. Mai exact, prima zi de Crăciun din 2021 pică sâmbătă, 25 decembrie 2021, iar cea de-a doua zi de Crăciun pică duminică, 26 decembrie 2021.

Calendar zile libere 2021, rămase până la finalul anului

  • 15 august (duminică) — Adormirea Maicii Domnului
  • 30 noiembrie (marți) — Sfântul Andrei
  • 1 decembrie (miercuri)— Ziua Națională a României
  • 25 decembrie (sâmbătă), 26 decembrie (duminică) — Crăciunul.
adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: