Redactia.ro
Home » Știri » Categoria de tineri care va primi mulți bani de la stat. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Categoria de tineri care va primi mulți bani de la stat. Ce condiții trebuie să îndeplinească

Se dau bani de la stat pentru tinerii care se angajează.

Într-o mișcare strategică destinată să stimuleze angajarea tinerilor pe piața muncii, Ministerul Muncii și Solidarității Sociale, prin Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă (ANOFM), lansează un program inovator de stimulente financiare. Inițiativa, dezvăluită recent de oficialii ministerului, propune măsuri concrete pentru a încuraja tinerii să intre în câmpul muncii, oferindu-le suportul necesar pentru o tranziție lină de la educație la viața profesională.

Suma stimulentelor și primele de angajare

Conform programului, tinerii șomeri neindemnizați care reușesc să se angajeze vor beneficia de un stimulent inițial de 1.000 de lei. În plus, programul prevede o primă de inserție de 1.794 de lei, echivalentul a trei salarii minime pe economie, pentru absolvenții care se angajează în termen de 60 de zile de la finalizarea studiilor. Această primă de angajare este acordată în două tranșe: jumătate la momentul angajării și cealaltă jumătate după un an de zile, marcând astfel angajamentul pe termen lung al tinerilor pe piața muncii.

Primele de mobilitate: Un ajutor pentru cei care se mută pentru muncă

Programul include și stimulente speciale pentru mobilitate, recunoscând provocările pe care le presupune acceptarea unui loc de muncă într-o nouă localitate:

Prima de încadrare poate ajunge până la 55 de lei pe zi, pe o durată de 12 luni, destinată tinerilor care acceptă un job la o distanță de peste 15 km de domiciliu.
Prima de instalare, în valoare de 12.500 de lei, este destinată tinerilor care trebuie să-și schimbe locul de reședință pentru a lucra la o distanță mai mare de 50 km față de domiciliul anterior.

Prima de relocare oferă 900 de lei lunar, pe o perioadă de 36 de luni, acoperind 75% din cheltuielile de locuire pentru cei care se mută la peste 50 km distanță de casa lor din cauza unui nou loc de muncă.

Suport complet pentru tineri: De la consiliere la recunoașterea competențelor

Pe lângă stimulentele financiare, Ministerul Muncii subliniază importanța serviciilor de consiliere profesională, formare și evaluare a competențelor. Acestea sunt esențiale pentru adaptarea tinerilor la cerințele pieței muncii și pentru recunoașterea abilităților dobândite în diverse contexte.

Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura Oprescu, a accentuat importanța acestui program, subliniind nevoia de a atrage cât mai mulți tineri români înapoi în țară și de a-i încuraja să contribuie la dezvoltarea locală. Această inițiativă reprezintă un pas important în direcția susținerii tinerilor în parcursul lor profesional și în consolidarea unei piețe a muncii dinamice și incluzive în România.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: