Redactia.ro
Home » Știri » Câți ani de suspendare riscă Simona Halep, găsită dopată cu Roxadustat

Câți ani de suspendare riscă Simona Halep, găsită dopată cu Roxadustat

Câți ani de suspendare riscă Simona Halep, găsită dopată cu Roxadustat

Iată câți ani de suspendare riscă Simona Halep, găsită dopată cu Roxadustat. Tenismena trebuie să reușească să demonstreze că nu a consumat, în mod conștient, medicamentul care conține această substanță. Dacă nu va putea, cel mai probabil cariera ei ar fi ca și încheiată.

Câți ani de suspendare riscă Simona Halep, găsită dopată cu Roxadustat

Simona Halep a fost testată pozitiv la un test anti-doping. Sportiva a anunțat că i-a ieșit în sânge o cantitate „foarte mică” de Roxadustat, substanță folosită pentru a trata anemia asociată cu boala cronică de rinichi. Se pare că jucătoarea noastră de tenis știa de acest rezultat pozitiv de mai bine de două săptămâni, fiind anunțată în prealabil.

Agenția Mondială Antidoping (WADA – World Anti-Doping Agency) plasează Roxadustatul, substanța cu care a fost găsită dopată Halep, în clasa substanțelor interzise al căror consum poate aduce o suspendare de patru ani de zile, deoarece folosirea ei îi aduce sportivului beneficii de necontestat.

Potrivit site-ului oficial al Agenției Mondiale Antidoping, Roxadustat este trecut în categoria hormonilor, a factorilor de creștere și a substanțelor asociate.

Roxadustat este o substanță care, de regulă, este utilizată pentru combaterea anemiei. Se comercializează sub brandul Evrenzo, un medicament care ajută organismul să lupte împotriva anemiei, a relatat prosport.ro.

Aceeași sursă menționează că, de regulă, sportivii își administrează Roxadustat pentru a-și crește producția de globule roșii din sânge. Este o tehnică de doping foarte eficientă, deoarece se mărește și nivelul de oxigen care ajunge în mușchi și ajută, astfel, la creșterea capacității de efort.

Reacția Simonei Halep după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat: „ Ideea de a trișa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte”

Astăzi începe cel mai greu meci al vieții mele: lupta pentru adevăr. Am fost informată că am testat pozitiv la o substanță numită Roxadustat, într-o cantitate extrem de mică. E cel mai mare șoc din viața mea. De-a lungul carierei mele, ideea de a trișa nu mi-a trecut nici măcar o dată prin minte, întrucât e complet opusă valorilor cu care am fost educată. Să înfrunt o situație atât de nedreaptă, mă simt confuză și trădată.

Voi lupta până la final pentru a demonstra că nu am ingerat substanța în cunoștință de cauză și am încredere că, mai devreme sau mai târziu, adevărul va ieși la iveală.

Nu e vorba despre titluri sau despre bani. E vorba despre onoare și despre povestea de dragoste pe care am construit-o cu tenisul în ultimii 25 de ani.

Simona Halep

Câți ani de suspendare riscă Simona Halep, găsită dopată cu Roxadustat
Foto: Profimedia

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: