Redactia.ro
Home » Stil de viață » Câţi bani trebuie să iei la tine ca să te distrezi la mare în 2022. Iată cele mai căutate staţiuni, dar şi tarifele practicate!

Câţi bani trebuie să iei la tine ca să te distrezi la mare în 2022. Iată cele mai căutate staţiuni, dar şi tarifele practicate!

Litoralul este împânzit de oameni! Cât costă o zi pe plajă

A venit vara, românii au scăpat de restricţiile din pandemie, iar pofta de distracţie este la cote înalte. În contextul războiului din Ucraina, litoralul românesc rămâne o variantă viabilă de petrecere a timpului liber.

Problema este că preţurile sunt şi ele la cote ridicate. Şi din cauza inflaţiei, dar şi pentru că hotelierii şi comercianţii doresc să-şi scoată „pârleala” după 2 ani de lockdown.

Cât costă să închiriezi un şezlong?

Nu doar camera s-a scumpit sau mâncarea din restaurante, ci chiar și șezlongurile pe pe plajă. Din acest an va trebui să plătiți mult mai mult pentru un astfel de șezlong care se închiriază pe zi.

Mamaia, cea mai scumpă

Şi în sezonul estival 2022, staţiunea Mamaia rămâne cea mai scumpă. Aici, veţi plăti 50 de lei pe zi pentru un șezlog, iar un baldachin ajunge să coste chiar și 200 de lei pe zi.

În Constanţa, un şezlong la Plaja Modern costă 20-25 de lei, în timp ce în Năvodari, se găsesc şezlonguri şi la 15 lei pe zi.

Preţurile de la Eforie

Dacă veţi alege să mergeţi la Eforie Nord sau Eforie Sud, aici au fost lărgite anumite porțiuni de plajă, iar operatorii economici au ocazia să-și amenajeze noi loturi de plajă cu șezlong și umbrelă. Prețurile ar rămâne însă la fel ca anul trecut, în timpul săptămânii fiind de 20 de lei, însă în weekend ajungea chiar la 40 de lei.

Tarifele la Costineşti

Prețurile medii la șezlonguri au fost de 30 de lei pe zi anul trecut. Cei care își doresc baldachin vor fi nevoiți să scoată din buzunar 150 de lei pe zi. Administratorii plajelor de aici au încercat să garanteze că preţurile nu vor creşte foarte mult în comparaţie cu anii trecuţi.

Fanii Vama Veche, motive de bucurie

În Vama Veche ar trebui să plătiți în jur de 30 de lei pentru un șezlong simplu. În weekend, preţurile ar putea să fie mai mari de 40 de lei. Este o stațiune luată cu asalt în special de tineri.

Ca o regulă generală de reţinut pentru litoralul românesc: toate preţurile pot creşte şi chiar se pot dubla în anumite weekend-uri din sezonul estival, astfel că, dacă vreţi să mergeţi la mare, trebuie să vă pregătiţi psihic şi financiar.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: