Redactia.ro
Home » Știri » Câți centimetri măsoară stratul de zăpadă la munte, în ultima săptămână de iarnă

Câți centimetri măsoară stratul de zăpadă la munte, în ultima săptămână de iarnă

Câți centimetri măsoară stratul de zăpadă la munte

Săptămâna aceasta este ultima înainte de venirea primăverii. Pasionații de schi sunt interesați să afle dacă mai au șanse la o ultimă distracție înainte de venirea următorului anotimp, când zăpada se topește. Iată care este starea pârtiilor de ski de la noi.

Stratul de zăpadă de la munte înainte de venirea primăverii

Iată care este stratul de zăpadă de la munte, din principalele stațiuni montane, înainte de venirea primăverii în țara noastră. Să analizăm situația în funcție de zonă.

Care este stratul de zăpadă de la munte din Maramureș

În Maramureș încă se schiază bine, stratul de zăpadă fiind unul consistent. La Cavnic este cel mai mare strat de zăpadă, de 44 de cm și se schiază în condiții bune pe mai multe pârtii. La Borșa, stratul de zăpadă este de 35 de cm, iar la Șuior neaua atinge 42 de cm, dar două dintre pârtiile de aici sunt închise.

Care este stratul de zăpadă de la munte din Bucovina

Stratul de zăpadă scade încet-încet în Bucovina, iar cel mai mare este la nivelul de 30 de cm și a fost măsurat la Pasul Mestecăniș. Următorul este de 24 de cm, la Vatra Dornei.

Care este stratul de zăpadă de la munte din Moldova

La Durău este un strat de nea de 30 cm și se poate schia bine, iar la Gura Humorului se schiază bine pe pârtiile Șomiul și Șoimul 2. La Slănic Moldova stratul de zăpadă este de 20 cm. La Cârlibaba stratul de zăpadă este de 22 de cm.

Care este stratul de zăpadă de la munte din Oltenia

La Rânca, stratul de zăpadă este de 51 de cm și se schiază în condițiile bune, la fel și la Voineasa, unde neaua a atins 54 de cm.

Care este stratul de zăpadă de la munte din Transilvania

La Straja, stratul de zăpadă este de 40 cm, la fel și la pasul Vâlcan și la Moieciu. La Șureanu, stratul de zăpadă este de 47 de cm.

Care este stratul de zăpadă de la munte din Muntenia

La Sinaia, zăpadă a atins 51 de cm și se schiază în condiții bune pe mai multe pârtii.