Redactia.ro
Home » Monden » Câți lei cer pentru o cântare Viorica și Ioniță de la Clejani

Câți lei cer pentru o cântare Viorica și Ioniță de la Clejani

Viorica și Ioniță din Clejani

Viorica și Ioniță de la Clejani sunt unii dintre cei mai apreciați lăutari din țara noastră, așa că nu este de mirare că ei cer sume foarte mari pentru a participa la petreceri. Iată cât costă, de fapt, dacă îi vrei pe cei doi alături de taraful lor, la nuntă.

Cât cer Viorica și Ioniță din Clejani pentru a participa la un eveniment

Viorica și Ioniță din Clejani sunt deja consacrați în acest domeniu, așa că își permit să ceară prețuri mai mari. Chiar și așa, comparativ cu alți artiști de la noi din țară, cei doi nu au un preț atât de piperat. Spre exemplu, Florin Salam cere de trei ori mai mult pentru o cântare decât Clejanii.

Viorica, Ioniță din Clejani și taraful lor cer pentru doar o oră de cântat suma de 5.000 de euro. Cu tot cu dedicații, ei primesc în jur de 15.000 de euro.

„Străbunicii, bunicii şi părinţii nostri au cântat la nunţi. Nu exista nuntă fără lăutari înainte. Am crescut cu nunţi care durau trei zile şi trei nopţi. Dar la vremuri noi, obiceiuri noi”, a spus Ioniţă de la Clejani.

Taraful Clejanilor a luat naștere în anul 1988, când Viorica era cântăreața, la fel ca acum.

„Meseria de lăutar se transmite de sute de ani, din generaţie în generaţie. Taraful a luat naştere în 1988, iar solista a fost încă de la început soţia mea, Viorica. Atunci, aveam 20 de instrumentişti. Totul a plecat din dorinţa de a readuce muzica tradiţională şi instrumentele autentice în prim plan. După Revoluţie, graniţele muzicii s-au deschis şi nimeni din străinătate nu mai ascultase genul ăsta de muzică”, a povestit cântăreţul.

Johnny Depp a fost cucerit de taraful din Clejani

Johnny Depp a fost impresionat de felul în care care au interpretat Clejanii, care au cântat de mai multe ori pentru el.

„Acordeonul meu s-a spart, după ce filmasem în ploaie. Apoi, acest mare artist mi-a făcut cadou un acordeon nou, de ziua mea de naştere. După aceea, am cântat pentru Johnny la Paris, iar el avea lacrimi în ochi atunci când soţia mea a cântat pentru el un cântec tradiţional ţigănesc. De asemenea, am cântat pentru el şi în clubul lui, The Viper Room, care se afla pe Sunset Boulevard din Hollywood, dar am cântat şi în casa lui din Los Angeles”, a mai spus Ioniţă.

 

Etichete: