Redactia.ro
Home » Știri » Câţi lei trebuie să achite un şofer, sâmbătă, 6 august 2022, pentru un litru de benzină sau de motorină

Câţi lei trebuie să achite un şofer, sâmbătă, 6 august 2022, pentru un litru de benzină sau de motorină

benzina

Autorităţile noastre se laudă că preţul benzinei şi al motorinei a scăzut sub tarifele percepute de staţiile PECO, înainte de scumpiri. „Prețul la pompă a ajuns sub prețul la care începuseră scumpirile. Din ce am văzut, trecând pe lângă o stație de carburanți, am văzut parcă 7,70 lei – prețul benzinei, sub 7,80 cât era înainte”, a ministrul Energiei, Virgil Popescu.

Referindu-se la măsura compensării cu 50 de bani la carburanți, ministrul Energiei susține că firmele au redus prețurile, chiar dacă era o măsură voluntară.

Cât costă benzina şi motorina azi, în România?

Un litru de benzină standard se vinde sâmbătă, 6 august, cu 7.64 lei la Petrom, faţă de 7,67 de lei, cât era vineri. Menţionăm că preţurile afişate includ şi reducerea de 50 de bani pe litru. Cel mai mare preţ pentru litru de benzină standard este la o staţie MOL din zona Dristor, 7.85 lei.

Benzina premium se vinde sâmbătă, 6 august 2022, cu preţuri cuprinse între 7.82 lei şi 8.47 lei, în Bucureşti, în timp ce pentru motorina premium benzinarii afişază preţuri cuprinse între 8.67 la Petrom şi 8.94 la MOL, tot în Capitală.

Cum vor evolua preţurile la pompă?

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, nu a dorit să facă alte estimări privind evoluția prețurilor în perioada următoare.

Nu aș vrea să fac predicții și nimeni nu poate face predicții într-o piață foarte volatilă. Vă pot spune că doar din analize am observat o scădere a cererii de petrol, dar asta poate fi pe termen scurt, nu poate fi estimat”, a mai spus ministrul Energiei.

Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorului (ANPC), Horia Constantinescu, a anunțat o evaluare a modului în care au evoluat preţurile la combustibili în România.

Potrivit acestuia, acțiunea va fi demarată în perioada următoare la iniţiativa Consiliului Concurenţei, cu scopul de a stabili cum s-a calculat preţul final al litrului de combustibil în ultima perioadă.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: