Redactia.ro
Home » Știri » Cauza prăbușirii MIG-ului și elicopterului Puma, de la baza Mihail Kogălniceanu. Ministrul Apărării: „Nu știm dacă tragedia se putea evita”

Cauza prăbușirii MIG-ului și elicopterului Puma, de la baza Mihail Kogălniceanu. Ministrul Apărării: „Nu știm dacă tragedia se putea evita”

Cauza prăbușirii MIG-ului și elicopterului Puma

Cauza prăbușirii MIG-ului și elicopterului Puma, de la baza Mihail Kogălniceanu. La începutul lunii martie, în România a avut loc una dintre cele mai mari tragedii aviatice din ultimii ani. Un avion de tip Mig-21 LanceR s-a prăbușit în județul Constanța, iar la scurt timp, s-a prăbușit și elicopterul Puma IAR-330. Opt militari români au murit în urma evenimentului tragic.

Cauza prăbușirii MIG-ului și elicopterului Puma, de la baza Mihail Kogălniceanu. Ministrul Apărării: „Nu știm dacă tragedia se putea evita”

Pe data de 2 martie 2022 un avion de tip Mig-21 Lancer și un elicopter IAR-330 Puma, s-au prăbușit în județul Constanța. Ministrul Apărării a declarat pentru Antena 3, care este motivul prăbușirii MIG-ului și a elicopterului PUMA. Vasile Dîncu a declarat că raportul preliminar arată că a fost o conjuncție de factori.

”Am văzut astăzi un raport preliminar, în câteva zile vom avea un raport public. Era un raport tehnic care arăta, într-o fază prealabilă, sigur că se mai discută și se va mai lucra pe probe dar în faza asta preliminară, când s-au luat toți parametrii tehnici, de meteo, parametrii umani și cei care țin de interacțiunea între om și mașină, respectiv om și aparatul de zbor, a fost o conjuncție de factori. Conjuncție nefavorabilă în care vremea a fost, într-adevăr, nefavorabilă, s-au creat niște curenți descendenți în care a intrat aparatul.Dacă vorbim despre elicopterul Puma, este într-adevăr un aparat foarte bun, foarte flexibil în operațiune, dar nu este pentru furtună, nu este pentru vreme rea”, a declarat Vasile Dîncu la Antena 3.

Ministrul Apărării a mai spus că tragedia aviatică nu s-a produs din cauza războiului din Ucraina, deși a existat o comunicare din partea Kremlinului. Ministrul Apărării denunță tentative propagandistice ale Rusiei de a destabiliza relația dintre România și Ucraina, stat supus unei agresiuni fără precedent din partea Rusiei.

”Acum nu știm dacă se putea evita. Nu are nicio legătură cu războiul! A fost o comunicare din partea Kremlinului, o încercare de a discredita forțele ucrainene, de a ne pune pe noi împotriva ucrainenilor, de a bloca ajutorul României pentru ucraineni. Este o chestiune fantezistă, avem toate datele tehnice, nu există nicio posibilitate să se întâmple acest lucru!”, a mai spus Dîncu.

Șapte militari români au murit în tragedia aviatică din Constanța

În seara de 2 martie, avionul de tip MIG 21 LanceR s-a prăbușit în zona Cogealac din județul Constanța. Ulterior, un echipaj cu șapte militarir români au plecat cu elicopterul IAR-330 PUMA în căutarea avionului dispărut de pe radar. La scurt timp, elicopterul a dispărut și el de pe radar.

Din păcate, autoritățile care au plecat în căutarea celor două apare de zbor au declarat că acestea s-au prăbușit, iar cei șapte militari români și pilotul avionului au decedat. Elicopterul militar al Bazei 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu decolase de urgență în misiune de căutare-salvare a pilotului aeronavei MiG 21 LanceR. Elicopterul a pierdut legătura cu radio în jurul orei 20.44 și s-a prăbușit în zona localității Gura Dobrogei, la aproximativ 11 kilometri de aerodrom.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: