Redactia.ro
Home » Știri » Cauza reală a exploziei de la Crevedia. Raportul INEC arată ce nereguli au fost găsite

Cauza reală a exploziei de la Crevedia. Raportul INEC arată ce nereguli au fost găsite

GALERIE FOTO (2) explozie crevedia

În vara anului precedent, o explozie tragică în Crevedia a lăsat în urmă un bilanț dezastruos: zeci de vieți pierdute, oameni răniți și case distruse. În urma unui raport detaliat emis de INEC, au fost dezvăluite nereguli cruciale care au condus la această tragedie. Avocatul Adrian Cuculis, implicat în acest caz, a adus lumină asupra aspectelor cheie ce au contribuit la dezastru.

Cauza reală a exploziei de la Crevedia

Raportul INEC a dezvăluit că explozia din Crevedia a fost rezultatul unor operațiuni de transvazare inadecvate. Utilizarea pompelor neomologate și lipsa etanșeizării corecte la supapa cisternelor au reprezentat ingrediente cheie în această tragedie. Conform declarațiilor avocatului Adrian Cuculis, aceste practici au fost motivate de un singur factor: bani. Pomparea cu debite mari a GPL-ului între cisterne a fost considerată o încercare de a eficientiza procesul, însă s-a dovedit a fi o alegere fatală.

Explozia nu doar că a provocat pierderea multor vieți și rănirea altora, dar a lăsat și urmări materiale dezastruoase. Numeroase familii au fost nevoite să își abandoneze casele distruse și să facă față unei lupte pentru reconstrucție și recuperare. Efectele exploziei au depășit orice așteptări, arătând că situația a scăpat de sub control și că precauțiile necesare nu au fost respectate.

Implicarea autorităților și justiția necesară

Reacția autorităților a fost promptă, iar cei doi patroni ai stației implicați au fost arestați preventiv. Cu toate acestea, procesul de justiție trebuie să fie riguros și să implice responsabilizarea tuturor celor implicați, pentru a asigura că astfel de tragedii nu se vor mai repeta în viitor.

„Raportul INEC in cazul Crevedia arata ca incendiul si explozia au fost provocate din pricina utilizarii unor pompe de transvazare neomologate si care nu permitea etanseizarea corecta la supapa cisternelor.

Acelasi lucru l-a retinut si raportul INSEMEX care in 400 de file arata in detaliu ce s-a intamplat la Crevedia si cum au murit atatea persoane”, a transmis avocatul Adrian Cuculis, potrivit spynews.ro

„Din punctul meu de vedere putem subsuma tragedia de la Crevedia la un singur cuvant: „bani”. Transvazarea se facea cu o pompa de debit mare pentru a descarca dintr-o cisterna in alta cantitatea de GPL si pentru a „eficientiza” timpii”, a mai spus el, conform sursei citate.

Astfel, explozia din Crevedia a reprezentat un punct de cotitură tragic în comunitate, evidențiind necesitatea respectării standardelor și reglementărilor de siguranță în astfel de operațiuni. Este crucial ca autoritățile să ia măsuri pentru a preveni astfel de incidente și pentru a asigura că vinovații sunt trași la răspundere. Prin tragica experiență a Crevediei, trebuie să învățăm lecții vitale și să ne angajăm să protejăm viețile și bunurile oamenilor în viitor.

 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: