Redactia.ro
Home » Știri » Caz șocant în Republica Moldova! Un elev a ajuns la Terapie Intensivă, după ce a fost obligat să facă 150 de genuflexiuni

Caz șocant în Republica Moldova! Un elev a ajuns la Terapie Intensivă, după ce a fost obligat să facă 150 de genuflexiuni

Un elev în vârstă de 15 ani din Republica Moldova, a ajuns la terapie intensivă, după ce a fost pedepsit de profesoara de sport și a fost pus să facă 150 de genuflexiuni. 

 

Caz șocant în Republica Moldova!

Patru copii au fost puși să execute câte 150 de genuflexiuni de către profesoara de sport, motivul fiind întârzierea la oră. Elevii ar fi făcut exercițiile cu greu, iar la un moment dat, unul dintre ei s-ar fi simțit rău și a plecat acasă. Băiatul este elev la Liceul Teoretic Ginta Latină din Chișinău. Copilul a fost internat în spital, a doua zi. Mai mult, starea de sănătate a băiețelului s-ar fi agravat și ar fi ajuns la Terapie Intensivă.

Bunica băiatului a mărturisit că incidentul s-ar fi petrecut în urmă cu o săptămână, potrivit publika.md .

Copiii fără să se încălzească au făcut acest exercițiu. Profesoara a insistat să termine genuflexiunile. Cum să pedepsească așa un copil? Pentru asta există agendă, părinții. Pedeapsa trebuie să fie altfel aplicată, nu cu efort fizic.”, a declarat Marina Leahu, bunica copilului.

Potrivit informațiilor oferite de familia băiatului, acesta ar avea anemie și suferă de afecțiuni cardiovasculare. Cu toate acestea medicul i-a permis să meargă la orele de sport. Însă, aparent, exercițiile date de profesoară  au fost multe prea solicitante, iar efortul depus de elev a fost mult prea mare.

I s-a ridicat temperatura și s-au umflat picioarele. A doua zi am chemat ambulanța pentru că situația s-a agravat. Medicii ne-au zis că el are distrofie musculară și a făcut exces de efort fizic.”, a mai declarat bunica elevului.

 

Cum a reacționat conducerea instituției de învățământ

Directorul adjunct al instituției de învățământ, Violeta Panfil, a reacționat în urma incidentului. Directorul a susținut că niciun elev nu a fost pedepsit, iar genuflexiunile fac parte din noul program .

Altceva nu am avut nimic, nici un semnal de la nimeni, nici de la mamă și nici de la bunică. Toți elevii când au mers la lecția de educație fizică au făcut aceleași exerciții. Toată clasa a întârziat și au făcut un efort fizic pe care l-a propus doamna profesoară”, a mai spus directorul adjunct al instituției.

Și diriginta clasei a  avut un cuvânt de spus.

Sâmbătă, am fost contactată de mătușă și mi-au spus că iată, a fost luat în reanimație. Din câte știu trebuie să prezinte un certificat care să arate că ești eliberat sau nu de la educația fizică. Nu a prezentat nimic”, a precizat și Viorica Bonacalea, diriginta clasei de la Liceul Teoretic Ginta Latină din Chișinău.

Cazul a ajuns și în vizorul Direcției Educație, Tineret și Sport al municipiului Chișinău, care a precizat că nu este prevăzută nicio sancțiune pentru întârzierea la oră.

Din explicațiile de la cadrul didactic… neagă faptul că s-au solicitat câte 150 de așezări. În actele normative nu se prevede vreo formă de sancțiune pentru întârziere la lecție”, a declarat Viorica Negrei, șef adjunct la Direcția de Învățământ, Tineret și Sport Chișinău, potrivit sursei citate.

Eleviul se află în secția de reanimare a spitalului pentru copii Valentin Ignatenco. Starea de sănătate a elevului este stabilă în acest moment, dar va fi supus unor investigații medicale. Însă, până atunci, medicii evită să se pronunțe dacă boala a survenit din cauza efortului fizic la care a fost supus elevul sau dacă există alte motive.

Pe de altă parte, nimeni dintre responsabili nu a putut spune ce sancțiune riscă profesoara de sport, dacă se va demonstra că a comis un abuz asupra copilului.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: