Redactia.ro
Home » Știri » Caz șocant la Bacău. Un cioban a fost băzut și zidit în ciment de omul la care lucra

Caz șocant la Bacău. Un cioban a fost băzut și zidit în ciment de omul la care lucra

Agresor prins Bacau. Sursa foto: jurnaldevrancea.ro

Polițiștii de la Secția 4 Poliție Rurală Podu Turcului, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Podu Turcului, au documentat un caz de lipsire de libertate care a avut loc în comuna Motoșeni. Doi bărbați sunt suspectați de comiterea acestei infracțiuni, iar ancheta a fost demarată pe fondul unui conflict izbucnit la o stână locală.

Ce s-a întâmplat de fapt

În luna mai, un bărbat de 33 de ani care lucra ca cioban la stâna unui localnic de 47 de ani a intrat în conflict cu acesta din urmă din cauza nemulțumirilor legate de modul în care erau îngrijite animalele. Conform anchetei, proprietarul stânei, împreună cu un alt bărbat de 36 de ani, l-au dus pe cioban într-un grajd și i-au introdus picioarele în două găleți cu ciment, amenințându-l că îl vor ține acolo până când cimentul se va întări. În timpul incidentului, ciobanul a fost și lovit de proprietar în momentul în care a încercat să evadeze.

Pe 5 iunie, polițiștii, cu sprijinul luptătorilor de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale Bacău și a criminaliștilor, au efectuat două percheziții domiciliare la locuințele celor doi suspecți. În urma perchezițiilor, au fost identificate și ridicate mijloace materiale de probă, inclusiv pliculețe cu substanță vegetală, un grinder, plicuri cu ambalaje și foițe de tutun la domiciliul bărbatului de 36 de ani​ .

Cum au fost prinși suspecții

În timpul intervenției, bărbatul de 47 de ani a încercat să fugă din locuință prin spatele casei, dar a fost rapid identificat și imobilizat de polițiști. Ambii suspecți au fost conduși la sediul poliției pentru audieri, unde s-a dispus reținerea bărbatului de 47 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, sub acuzațiile de lipsire de libertate și lovirea sau alte violențe​.

Măsuri Legale

După audierea suspecților și administrarea probelor, față de bărbatul de 47 de ani a fost dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore. Acesta a fost încarcerat în Arestul Inspectoratului de Poliție Județean Bacău. Ancheta continuă pentru a stabili toate circumstanțele și a finaliza documentarea activității infracționale a celor doi bărbați​.

Acest incident subliniază importanța rapidității și eficienței intervențiilor poliției în cazurile de violență și lipsire de libertate. Poliția din Podu Turcului, împreună cu autoritățile judiciare, continuă să investigheze pentru a asigura că toți cei vinovați sunt aduși în fața justiției și că astfel de acte nu rămân nepedepsite.

„Din cercetări s-a stabilit faptul că, un bărbat de 33 de ani, din comuna Motoșeni ar fi lucrat ca cioban la stâna unui localnic de 47 de ani, iar în cursul lunii mai a.c., pe fondul unui conflict spontan, acesta din urmă și-ar fi exprimat nemulțumirea cu privire la modul de îngrijire a animalelor. Deținătorul stânii, împreună cu un alt localnic, de 36 de ani l-ar fi dus pe cioban într-un grajd, l-ar fi introdus cu picioarele în două găleţi în care ar fi turnat ciment, ameninţându-l că îl vor ţine acolo până când betonul se va întări. Totodată, bărbatul de 47 de ani l-ar fi lovit în momentul în care acesta ar fi încercat să fugă din locul în care era ţinut împotriva voinţei sale”, potrivit IPJ Bacău.

 

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: