Redactia.ro
Home » Știri » Cazul din Caracal. Șeful DIICOT, nu exclude varianta ca Luiza să fie în viață

Cazul din Caracal. Șeful DIICOT, nu exclude varianta ca Luiza să fie în viață

Cazul din Caracal. Șeful DIICOT, nu exclude varianta ca Luiza să fie în viață

Felix Bănilă, șeful DIICOT, susține că nu exclude ipoteza ca Luiza Melencu să fie în viață. Ultimul raport INML nu a oferit un rezultat cu privire la ADN-ul din fragmentele de oase ridicate din pădurea din Caracal.

Cazul din Caracal. Șeful DIICOT, nu exclude varianta ca Luiza să fie în viață

Felix Bănilă, șeful DIICOT precizează că în urma rezultatelor probelor ADN din fragmentele de oase găsite în pădurea din Caracal, poate exista varianta ca Luiza să fie în viață.

Nu excludem niciuna dintre variante. Ştiţi foarte bine că testele ADN în cazul victimei majore nu sunt concludente. De aceea, la momentul acesta nu putem exclude. Sunt discuţii ipotetice la momentul acesta. Nu pot face o speculaţie la acest moment”, a declarat Felix Bănilă.

De asemenea, procurorul DIICOT a declarat că anchetatorii iau în calcul și ipoteza ca Gheorghe Dincă să fi fost ajutat de o altă persoană. Potrivit șefului DIICOT, în următoarea perioadă vor finaliza cercetarea în cadrul mandatului de percheziție domiciliară și se vor verifica golurile din pământ.

De finalizat cercetarea în cadrul acestui mandat de percheziţie domiciliară. Practic, se verifică golurile din pământ, dacă sunt sau nu sunt, dacă sunt obiecte care ne interesează acolo. Se verifică pereţii şi locuinţei, pentru că s-a spus – şi corect s-a spus – că s-au aşezat mai multe straturi de ciment pe interior şi vrem să vedem dacă ascund sau nu ceva”.

Nu s-a identificat niciun profil ADN de pe oasele găsite în pădure

Specialiștii INML nu au putut identifica niciun profil ADN de pe fragmentele de oase găsite în pădurea de la Caracal. Oasele se pare că erau într-o stare de calcinare excesivă. Potrivit DIICOT, aceștia au retrimis la INML probele pentru a se reface analiza.

În data de 5 august, anchetatorii au găsit într-o pădure din Caracal, un sac cu oase și cenușă în care a indicat faptul că Dincă și-a ascuns urmele. La acel moment, Gheorghe Dincă a precizat că fragmentele de oase îi aparțin Luizei Melencu. Suspectul de 66 de ani a recunoscut că le-ar fi ucis pe Alexandra Măceșanu și pe Luiza Melencu. Acesta a povestit că pe Luiza a ucis-o în luna aprilie, în aceeași zi în care a răpit-o.

Citeste si:Confesiunea criminalului de la Caracal. Ce a spus Gheorghe Dincă?!

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: