Redactia.ro
Home » Știri » Cazul fetiței de 5 ani cu hepatită severă. Dr. Marinescu: E o ipoteză în care e vorba şi de adenovirus

Cazul fetiței de 5 ani cu hepatită severă. Dr. Marinescu: E o ipoteză în care e vorba şi de adenovirus

Marinescu despre cazul fetitei de 5 ani cu hepatita

O fetiță de 5 ani din România a fost diagnosticată cu hepatită de cauză necunoscută. Analizele de laborator nu au identificat până acum prezenţa adenovirusului şi nici a virusurilor hepatitice cunoscute până în prezent. Singurul lucru detectat în urma analizelor au fost anticorpii post-COVID 19. Asta arată că în trecutul apropiat copilul a avut această afecţiune, conform unor surse medicale de la spitalul unde este internată fetiţa.

Nu există însă, în acest moment, nicio legătură stabilită de experţi între boala COVID şi acest tip de hepatită. În momentul de faţă, medicii de la unitatea sanitară îi fac fetiţei şi alte investigaţii pentru a putea identifica ce anume a dus la apariţia acestui tip de hepatită numită „de cauză necunoscută”.

Ce spune medicul Adrian Marinescu

Directorul medical al Institutului de Boli Infecţioase Matei Balş din Capitală. dr. Adrian Marinescu spune că nu există deocamdată o relaţie clară de cauzalitate nici între prezenţa adenovirusului şi acest nou tip de hepatită.

„Ştim foarte puţin, atenţionarea care vine de la OMS până la urmă este o modalitate prin care se gândeşte preventiv. A observat cazuri izolate şi am putea spune că sunt chiar cazuri foarte rare de hepatită acută la copii, şi când spun copii înseamnă de la cea mai fragedă vârstă până la 16 ani, care nu sunt de cauză virală, sau mai bine spus virusurile hepatitice clasice, A, B, C, D, E, nu sunt nici autoimune, nu sunt toxice, adică nu au o cauză decelabilă.”, spune doctorul Adrian Marinescu.

 

Dr. Adrian Marinescu: Este o ipoteză de lucru în care este vorba şi de un adenovirus dar nu stabileşte o relaţie de cauzalitate

„Luăm în calcul că sunt aproximatv 49 de tipuri de adenovirus care pot afecta omul şi dau o paletă foarte largă de afecţiuni. Aici vorbim de răceli banale, vorbim de pneumonie, de celelalte infecţii de tract respirator sau inferior, putem vorbi în cazuri rare de encefalită sau meningită, infecţii urinare, infecţii digestive, etc.

Deci deocamdată sunt doar nişte cazuri şi există doar observarea lor. Ce va trebui să stabilim în viitorul apropiat este dacă acei pacienţi, copiii, au un teren imunitar deficitar , dacă într-adevăr este un adenovirus şi dacă putem trage o concluzie, pentru că în lume, în momentul de faţă, chiar dacă am avut undeva spre 200 de cazuri, încadrate în hepatită de cauză necunoscută, cele mai multe au fost forme uşoare sau forme medii care s-au rezolvat”, a spus medicul infecţionist.

Ministerul Sănătății, detalii despre cazul de hepatită acută severă cu cauză necunoscută

Ministerul Sănătății a oferit detalii despre cazul de hepatită acută severă apărut la un copil din România. Este vorba despre o fetiță de 5 ani, internată la un spital de specialitate din 4 aprilie.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: