Redactia.ro
Home » Știri » Ce a găsit poliția în casa unui bărbat din Buzău care își amenința vecinii că le aruncă în aer casele

Ce a găsit poliția în casa unui bărbat din Buzău care își amenința vecinii că le aruncă în aer casele

GALERIE FOTO (3)

Un tânăr de 31 de ani din județul Buzău s-a trezit cu poliția la ușă, după ce a spus prin sat că are o grenadă. 

Ce a găsit poliția în casa bărbatului din Buzău

Bărbatul din Buzău îi amenința pe săteni că le poate arunca în aer bunurile, dacă se supără. Oamenii au luat în serios acest lucru și au sunat la 112, iar poliția a făcut verificări la domiciliul bărbatului.

Grenada bărbatului a fost găsită într-o cutie, pe un raft din dormitor, alături de multe bibelouri și de alte jucării de pluș. Polițiștii au constatat atunci că este un dispozitiv defensiv, care este folosit la exercițiile militare, fără să aibă încărcătură explozivă.

Specialiștii pe linia de arme, explozivi și substanțe periculoase, respectiv luptători de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratelor de Poliție Județene Buzău și Prahova au pus în executare 3 mandate de percheziție domiciliară, pe raza comunei Mărăcineni, la domiciliul unui bărbat care este bănuit de deținerea unor materii explozive în afara cadrului legal.

Grenada a fost ridicată în vederea continuării cercetărilor și a fost predată de către Compartimentul Pirotehnic al Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Prahova.

Greanada a fost găsită cu ajutorul lui Bliț, câinele de detectare-semnalare explozibili, care face parte din structura menționată.

,,În cauză, s-a dispus continuarea urmăririi penale față de tânărul de 31 de ani, din Mărăcineni, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de nerespectarea regimului materiilor exploziive, faptă prevăzută și pedepsită de art. 346, alin 1 din Codul Penal”, a precizat Inspectoratul de Poliție Județean Buzău.

Oamenii legii au încercat să afle de unde provine proiectilul, iar tânărul s-a ales cu dosar penal pentru nerespectarea regimului materiilor explozive.

 

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: