Iată ce alimente să consumăm ca să combatem virozele de sezon, care apar atunci când imunitatea este mai fragilă. Un nutriționist face câteva recomandări și vorbește despre alimentele care „reglează temperatura corpului”, de pildă.
Ce alimente să consumăm ca să combatem virozele de sezon. Nutriționist: „Reglează temperatura corpului”
Mesele noastre trebuie să se schimbe în funcție de sezon, să consumăm preparate, legume și fructe specifice anotimpului în care suntem. Asta ne spun deseori specialiștii în nutriție. Ce ar trebui să mâncăm în această perioadă, când temperaturile sunt scăzute, iar asta predispune organismul uman la viroze de sezon? Iată ce recomandă un nutriționist.
„(Mesele n.r.) Ar trebui să conţină vitamine, minerale, proteine şi aşa mai departe. Produsele de origine animală, unde intră carnea şi peştele. Sigur că vă recomand peştele pentru că este foarte bogat în Omega 3 şi acizi graşi benefici pentru sănătate”, a declarat Adriana Vlad, nutriţionist, conform observatornews.ro.
Peștele gras este bogat în acizi grași esentiali Omega 3, compuși ce ajută la reducerea inflamației. Putem consuma tonul, macroul și somonul, de exemplu. Iar lista continuă.
„Nucile, migdalele, caju – toate aceste alimente care sunt foarte bogate în nutrienți şi care reglează temperatura corpului”, a mai explicat nutriţionista.
E bine, de asemenea, să nu ocolim în această perioadă usturoiul, varza sau carnea de curcan. Acestea conţin vitamina D, esenţială pentru organism. Usturoiul contine un compus numit alicină, o substanta uleioasă care îi conferă mirosul specific, dar și alte caracteristici și care are proprietati antioxidante. Cei care consumă usturoi, răcesc mai rar, au simptome mai ușoare, iar virusul trece mai repede. Totodată, ceapa conține compuși antimicrobieni numiti alioni care ajută organismul în lupta cu răceala. Cine se confruntă cu o răceală puternică poate include în feluril de mancare ceapa crudă, conform sfatulmedicului.ro.
Totodată, carnea slabă, cartofii dulci, sucurile de legume, ceaiul verde, mierea, ghimbirul, bananele, ardeiul iute sunt, de asememea, alimente pe care ar trebui să le consumăm în special în această perioadă.