Redactia.ro
Home » Știri » Ce amenzi usturătoare te așteaptă în 2024 dacă nu respecți noua regulă pentru apartamente! Te vor lăsa fără economii

Ce amenzi usturătoare te așteaptă în 2024 dacă nu respecți noua regulă pentru apartamente! Te vor lăsa fără economii

Ce amenzi usturătoare te așteaptă în 2024 dacă nu respecți noua regulă pentru apartamente! Te vor lăsa fără economii

Ce amenzi usturătoare te așteaptă în 2024 dacă nu respecți noua regulă pentru apartamente! Te vor lăsa fără economii! Iată detaliile!

Ce amenzi usturătoare te așteaptă în 2024 dacă nu respecți noua regulă pentru apartamente

Începând cu anul 2024, românii care dețin apartamente și aleg să le ofere în închiriere sub formă de locuințe de tip hotelier vor trebui să respecte noi reguli impuse la nivel european și național, sub sancțiunea unor amenzi usturătoare. Această schimbare legislativă vine ca urmare a creșterii constante a ofertei de servicii de închiriere a apartamentelor în regim hotelier, o piață în plină expansiune în România.

În ultimele zece luni, peste un milion de turiști au ales să se cazeze în astfel de locuințe, atrași de avantajele oferite de această opțiune de cazare. Cu toate acestea, o parte dintre proprietarii acestor apartamente preferă să le închirieze „la negru,” adică fără să respecte regulile fiscale și legale aplicabile în acest domeniu. Această practică ilegală privează bugetul de stat de taxe și impozite și creează o competiție neloială față de cei care își desfășoară activitatea în mod legal.

De aceea, autoritățile au luat măsuri drastice pentru a reglementa acest sector în creștere și pentru a proteja drepturile consumatorilor. Din anul viitor, proprietarii care doresc să ofere apartamentele lor în închiriere sub formă de locuințe de tip hotelier vor trebui să dețină documentele legale necesare, precum un certificat de clasificare. Acest document oficial este esențial pentru a asigura că unitatea de cazare îndeplinește standardele de siguranță și calitate necesare pentru turiști.

Amenzile te vor lăsa fără economii

Noutatea majoră este că, începând cu 2024, proprietarii care nu au acest certificat de clasificare nu vor mai putea să-și promoveze locuințele pe platformele de închiriere de profil. În plus, aceștia se vor confrunta cu amenzi usturătoare, cu valori care pot ajunge până la 50.000 de lei. Mai mult decât atât, vor trebui să plătească și taxele și impozitele pentru veniturile nedeclarate obținute în urma închirierii, ceea ce face abordarea ilegală mult mai puțin atractivă, potrivit stirileprotv.ro.

Această măsură vine ca un răspuns necesar pentru a reglementa piața în creștere a locuințelor de tip hotelier și pentru a asigura o competiție corectă între cei care oferă aceste servicii. De asemenea, se dorește să se garanteze siguranța și confortul turiștilor care aleg acest tip de cazare în România.

Până acum, în 2023, au fost eliberate doar puțin peste 1.000 de certificate de clasificare la nivel național, conform datelor Ministerului Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. În contrast, în primele zece luni ale acestui an, peste un milion de turiști români și peste 120.000 de străini s-au cazat în astfel de unități de cazare, potrivit Institutului Național de Statistică.

Dragoș Răducan, președintele Federației patronatelor din turismul românesc, a subliniat importanța acestor reguli, afirmând că cei care nu sunt clasificați sub nicio formă și nu plătesc taxe creează o concurență neloială și pot să ofere tarife mai mici, dar fără a asigura siguranța și condițiile necesare unei clasificări.

„Pe noi ne deranjează cei care nu sunt clasificați sub nici o formă și nu plătesc taxe și impozite pentru că atunci își pot permite tarife mici neoferind, însă siguranță și uneori nici condițiile pe care le impune o clasificare”, a declarat Dragoș Răducan, președintele Federației patronatelor din turismul românesc, conform sursei citate. 

Sursa foto: Arhivă

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: