Redactia.ro
Home » Știri » Ce angajați vor primi 3000 de lei pe card în Săptămâna Mare. Bonusuri substanțiale vor bucura buzunarele românilor de Paște

Ce angajați vor primi 3000 de lei pe card în Săptămâna Mare. Bonusuri substanțiale vor bucura buzunarele românilor de Paște

Într-o perioadă în care bonusurile pascale pentru angajați au devenit mai rare, Complexul Energetic Oltenia reușește să ofere o compensație semnificativă prin noul lor Contract Colectiv de Muncă, negociat între sindicate și administrație.

După săptămâni de negocieri, liderii sindicali și reprezentanții administrației CE Oltenia au ajuns la un acord. Deși nu toate revendicările sindicatelor au fost îndeplinite în totalitate, noul contract oferă angajaților bonusuri substanțiale, în ciuda unor compromisuri inevitabile.

Sindicatele au solicitat o creștere salarială de 1450 de lei, însă au acceptat în final un bonus de 1200 de lei brut. Chiar dacă nu este suma dorită, această compensație nu poate fi trecută cu vederea.

O altă chestiune importantă în timpul negocierilor a fost cea a plăților compensatorii în caz de concedieri colective. Deși sindicatele au cerut 40 de astfel de plăți, s-a convenit ca doar 24 de salarii să fie acordate în aceste situații, un compromis echilibrat pentru ambele părți.

Noul Contract Colectiv de Muncă include următoarele prevederi

  • Indexarea salariilor cu 1200 de lei brut pe salariat;
  • Un fond de armonizare/promovare de 200 de lei brut pe salariat;
  • Introducerea sporurilor/adaosurilor în salarii;
  • Tichete de masă în valoare de 35 de lei pe zi per salariat;
  • Un bonus special de Paște pentru anul 2024 în valoare de 3000 de lei brut pe salariat;
  • Suport pentru transport pentru distanțe de până la 60 km pe sens conform contractelor comerciale;
  • Plăți compensatorii pentru concedieri colective, cuprinzând între 1 și 24 de salarii brute în funcție de vechimea în companie și condițiile de pensionare.

Contractul urmează să fie depus la Inspectoratul Teritorial de Muncă Gorj și, odată ce va fi aprobat, va intra în vigoare, aducând beneficii semnificative pentru angajații CE Oltenia.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: