Redactia.ro
Home » Știri » Ce au scos medicii din nasul unui bărbat. A trăit cu obiectul acolo timp de 50 de ani

Ce au scos medicii din nasul unui bărbat. A trăit cu obiectul acolo timp de 50 de ani

Un bărbat a trăit timp de 50 de ani cu o monedă în nas. Medicii i-au scos obiectul din nas bărbatului în vârstă de 59 de ani. Acesta mărturisit modul șocant prin care a ajuns să aibă moneda acolo.

 

Bărbatul a trăit 50 de ani cu moneda în nas

Bărbatul rus nu și-a făcut numele public. Acesta a mărturisit că avea doar șase ani când și-a băgat banii în nara dreaptă. Mai mult, bărbatul ar fi fost prea speriat pentru a-i spune mamei sale, care era destul de strictă, despre acest lucru și apoi a „a uitat” că are ceva în nas, a scris presa locală. Însă, aparent, bărbatul a putut să trăiască o perioadă de 50 de ani cu obiectul în nas și nu a fost împiedicat de acest lucru. Însă, după tot acest timp s-a plâns că nu poate respira cu nara dreaptă. Drept urmare, s-a dus la spital și i s-a făcut o scanare în urma căreia i-a apărut că obiectul neașteptat se află în pasajul nazal.

Medicii l-au anunțat pe bărbat că are rinolit, adică i-au fost descoperite pietre în cavitatea nazală. Pietrele se formaseră în jurul monedei și i-au restrâns capacitatea de a respira. Medicii au efectuat o intervenție chirurgicală endoscopică sub anestezie generală și au îndepărtat pietrele și au recuperat ulterior moneda sovietică de kopek din nas după 53 de ani.

Rinolitul este o formațiune pietroasă în cavitatea nazală. Medicii au reușit să îndepărteze moneda din nasul bărbatului, iar acum acesta poate respira normal.

Tipul de monedă pe care bărbatul o avea în nas a încetat să mai fie folosită în Rusia odată cu prăbușirea URSS în 1991. Mai mult, emblema cu ciocanul și secera de pe monedă nu mai erau vizibile.

L-am operat vineri și el a fost externat luni. A recâștigat respirația nazală completă.”, a spus specialista în otorinolarinologie Elena Nepryakhina.

Bărbatul rus nu este singurul care a pierdut un obiect în nas. În 2015, Steve Easton, în vârstă de 51 de ani, din Surrey, a avut o criză de strănut în timpul căreia vârful unei săgeți de jucărie i-a ieșit din nas. Bărbatul pusese obiectul acolo la vârsta de șapte ani, iar părinții l-au dus la spital în acel moment. Medicii nu au putut, însă, să îndepărteze biectul din nasul bărbatului.

Steve Easton nu știe că săgeata îi fusese înfiptă în nas timp de 44 de ani, deși a mai avut dureri de cap pe care le-a pus pe seama altor lucruri.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: