Redactia.ro
Home » Știri » Ce beneficii are uleiul de măsline. E mai util pentru organism decât credeai

Ce beneficii are uleiul de măsline. E mai util pentru organism decât credeai

Care este pluralul cuvântului ulei? Mulți români folosesc forma greșită  

Uleiul de măsline are mai multe beneficii decât știai. Iată câteva dintre ele și cum poate fi util pentru sănătatea ta.

Ce beneficii are uleiul de măsline. E mai util pentru organism decât credeai

Cu toții ne-am dori ca alimentele pe care le consumăm să fie cât mai sănătoase, dar nu des se întâmplă asta. De cele mai multe ori alegem produse cu efecte negative asupra organismului nostru, din păcate.

Dacă nu putem consuma numai alimente sănătoase, putem, totuși, să încercăm să le înlocuim pe cele mai nocive și chiar să adăugăm uneori câte puțin din cele benefice. Un aliment ce oferă nenumărate beneficii organismului este uleiul de măsline, dar nu oricare, ci acela extra virgin, care este neprocesat și care își păstrează, astfel, toate valorile nutriționale. Uleiul de masline extra virgin este considerat cel mai sanatos tip.

Uleiul de masline ar trebui sa fie nelipsit din casele persoanelor interesate sa aiba un stil de viata sanatos.

Conține antioxidanți care ajută la eliminarea celulelor canceroase și la reducerea riscului de boli cardio-vasculare. Există chiar o dietă, cunoscută ca dieta mediteraneană, care presupune consumul de ulei de măsline și e considerată de unii specialiști ca fiind cea mai bună dietă din lume.

Oleocanthalul este un compus al acestui ulei care generează uneori acea senzație de furnicături în timpul gustării. Acest compus este anti-inflamator, având proprietăți similare cu cele ale calmantelor din comerț, ajutând la procesul de diminuare a durerii, a inflamațiilor și a temperaturii. De asemenea, poate fi un bun aliat pentru prevenirea bolii Alzheimer și pentru distrugerea celulelor canceroase.

Totodată, uleiul de măsline are un conținut considerabil de vitamina E, acesta fiind un antioxidant solubil în grăsimi, cu rol de protecție împotriva afecțiunilor la nivelul pielii, al ochilor, împotriva cancerului, diabetului, bolilor neurologice. Vitamina E este frecvent utilizată în cosmetice, în special în creme și loțiuni, deoarece are rol de diminuare a cicatricilor și grăbește vindecarea. Studiile arată că aceasta poate proteja plămânii expuși la poluarea din aer. Dacă sunteți fumători sau locuiți într-o zonă cu un nivel de poluare a aerului ridicat, vitamina E din uleiul de măsline v-ar putea fi de mare ajutor pentru a vă proteja plămânii.

Vitamina K este un alt tip de vitamine întâlnit în uleiul de măsline. Aceasta ajută la coagulare și la fixarea calciului din organismul uman.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: