Redactia.ro
Home » Știri » Ce categorie de oameni ar putea primi pensie chiar dacă nu au cotizat la stat

Ce categorie de oameni ar putea primi pensie chiar dacă nu au cotizat la stat

Un proiect de lege nou propune acordarea pensiilor de invaliditate pentru o anumită categorie de români, indiferent de contribuția lor la fondul de asigurări sociale. Inițiativa vine din partea deputaților USR Galați, care au depus astăzi un proiect de lege în acest sens. Această propunere vizează persoanele cu dizabilități, care ar urma să beneficieze de pensii de invaliditate, chiar dacă nu au cotizat la fondul de asigurări sociale și prezintă incapacități care afectează ireversibil capacitatea de muncă.

Pensii pentru persoanele cu dizabilitați

Deputatul Eugen Terente, alături de colegii săi Bogdan Rodeanu și Lazar Ion Marian, au formulat acest proiect de lege pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități, într-un context în care alte partide politice, precum PSD și PNL, se preocupă mai mult de menținerea pensiilor speciale și a altor privilegii pentru membrii lor.

Potrivit esenței proiectului de lege, se propune introducerea unui nou alineat, alineatul (5) la articolul 61, care prevede că persoanele adulte încadrate în grad de handicap grav, care nu pot fi angajate pe piața muncii din cauza gravității consecințelor invalidității, vor avea dreptul la pensie de invaliditate, indiferent de contribuția lor la sistemul public de pensii.

Sprijin pentru persoanele cu dificultăți

Această inițiativă legislativă vine ca un răspuns la necesitatea de a asigura un sprijin adecvat pentru persoanele cu dizabilități, recunoscând că aceștia se confruntă cu dificultăți semnificative în obținerea și menținerea unui loc de muncă din cauza limitărilor lor fizice sau mentale. Este o mișcare care urmărește să ofere o soluție reală și pertinentă pentru îmbunătățirea calității vieții acestor persoane, punând accentul pe solidaritate și inclusiune socială.

adsmedia.ro - Ad Network
Mini Narghilea , Tigare electronica Tip Fume Vapes SIKS
Mini Narghilea Electronica Tip Fume Vapes
Kit Banda Led RGB SIKS
Difuzor de aromaterapie si purificator aer SIKS...
Banda dubla adeziva SIKS®, nu lasa urme pe pereti, reutilizabila
Instalatie De Craciun SIKS, Liniara 24 M, 300 LED -uri, Cu 8 jocuri de lumini
Etichete: